The Key Art Gallery’i Eskişehir’de kuruldu

Merve Küpeli Eren ve Mine Küpeli Köseler, Eskişehir Baksan Sanayi Sitesi’nde The Key Art Gallery’i kurdu. Ulusal ve uluslararası sanatçıların buluşma noktası olacak Key Art'taki ilk sergi 14 Ekim Cumartesi…

The Key Art Gallery’i  Eskişehir’de kuruldu
26 Eylül 2023 Salı 12:33

Baksan Sanayi Sitesi’nin ortasında iki kadın girişimci Merve Küpeli Eren ve Mine Küpeli Köseler’in çabalarıyla ortaya çıkan bir sanat mekanı. The Key Art Gallery, Ulusal ve Uluslararası Sanatçıların Eserlerini İzleyici ile Buluşturmak, Genç Sanatçılara Destek Olmak ve Kültürel Zenginleşme İçin Kapılarını Açıyor. Eskişehir'in sanat sahnesine yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan The Key Art Gallery, genç sanatçılara destek olmanın yanında ulusal ve uluslararası sanatçıların eserlerinin izleyici ile buluşma noktası olmayı hedefleyerek şehrin kültürel dokusunu zenginleştirme amacıyla kapılarını açıyor. Eskişehir'in kalbinde yer alan bu galeri, şehrin canlı sanatsal dokusuna anlamlı katkılarda bulunmayı hedefliyor. Galerinin ilk sergisi olan "This is Rising" adını taşıyan sergi, 11 genç sanatçının modern ve çağdaş eserlerini bir araya getiriyor. Sanatseverleri 14 Ekim Cumartesi günü saat 15:00'te ağırlayacak olan galeri; resim, heykel ve dijital sanat gibi farklı sanatsal ifadeleri içeren seçkiyi izleyicisine sunacak. Stratejik bir konumda bulunan, Eskişehir'in Baksan Sanayi Sitesi'nde ev sahibi olan The Key Art Gallery, burada sadece kendine bir yer bulmakla kalmıyor, aynı zamanda Baksan Sanayi Sitesi'ni sanatsal faaliyetlerin yoğunlaştığı bir merkeze dönüştürme yolunda ilk adımı atıyor. Sergilerin ötesinde galeri, sanat eğitimini canlandırmak ve sanatsal ifadeyi teşvik etmek amacıyla çeşitli etkinlikler ve programlar düzenlemeyi hedefliyor. The Key Art Gallery'nin kurucuları, Merve Küpeli Eren ve Mine Küpeli Köseler, misyonlarını şu şekilde ifade ediyorlar: "The Key Art Gallery, Baksan Sanayi Sitesi içinde, sanat hayat birlikteliğinin tam ortasında; Ulusal ve Uluslararası sanatçıların eserlerinin izleyici ile buluştuğu bir sanat mekanı olma hayaliyle yola çıkarken, genç sanatçıların yaratıcı çabalarını sergilemek, onları küresel bir izleyici kitlesiyle tanıştırmak ve tutkulu sanatseverlerle buluşturmak amacıyla doğdu. Biz, genç sanatçıları sadece desteklemekle kalmayıp aynı zamanda onların uluslararası sahneye açılan kapılarını aralamak ve şehrin sanatsal dokusunu zenginleştirmek için kararlıyız." The Key Art Gallery, Ulusal ve Uluslararası Sanatçıların buluşma noktası olmaya, Eskişehir'in sanat sahnesine taze bir bakış açısı getirmeye hazırlanıyor ve genç sanatçıları desteklemeyi, şehrin kültürel gelişimine katkıda bulunmayı sürdürmeye kararlı."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.