Tepebaşı’ndan Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel anıt

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 16’ncısını düzenlediği ve Cumhuriyetin 100’üncü yılına adanan Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda 25 sanatçının el ele emek vererek ortaya çıkarttığı 100. Yıl Cumhuriyet Anıtı’nın açılışı gerçekleştirilecek.

Tepebaşı’ndan Cumhuriyetin 100’üncü yılına özel anıt
24 Ekim 2023 Salı 16:30

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 16’ncısı düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında yapılan 100. Yıl Cumhuriyet Anıtı’nın açılışı gerçekleştirilecek.  

Her yıl düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun bu yıl 16’ncısı farklı bir konseptte düzenlendi. Cumhuriyetin 100’üncü yılına adanan 16’ıncı Pişmiş Toprak Sempozyumunda 25 sanatçı el ele emek vererek ortak bir anıt ortaya koydu. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Cumhuriyetimizin 100. Yılı şerefine 25 sanatçımızın emekleri ile ortaya çıkan eserimiz, Mustafa Kemal Atatürk’e olan minnetimizin küçük bir göstergesi. Bu güzide eser şehrimizin kimliği olmakla birlikte, cumhuriyet ışığımızı da temsil ediyor. Bu anlamlı eserimizin açılışını da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. 

Anıt, Eskişehir Tepebaşı ilçesinde Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü-1 Caddesi’nde yer alıyor. ‘Cumhuriyet Anıtı’nın açılışı, 29 Ekim Pazar günü saat 15.00’te Eskişehir Cumhuriyet Güç Birliği’nin Vilayet Meydanı’ndan Cumhuriyet Anıtına yapacağı 100. Yıl Halk Yürüyüşü sonrasında gerçekleşecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.