SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ SONA ERDİ

Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bitti. 22 – 26 Kasım tarihleri arasında Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS) ve İnşaat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi (İMO) tarafından Tepebaşı Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali, Destekçilere, Paydaşlara ve emeği geçenlere Teşekkür Belgelerinin verildiği kapanış töreni ile sona erdi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ SONA ERDİ
27 Kasım 2017 Pazartesi 13:17

ETOS Dernek Başkanı Nihal Bağcı yaptığı konuşmada, gösterime sunulan filmlerin, Dünyayı ayağımıza getirdiğini, gelecek nesillerin yaşamını zorlaştıracak doğa ve çevre kirliliğinin boyutları ile bunları nasıl yok edebileceğimize dair yol gösterici, farkındalık yaratıcı ve harekete geçirici özellikleri de olduğunu belirtti. Plastik ve kimyasal atıkların Okyanus ve nehirlerimizde ne kadar tehlikeli hale geldiğini, yüzde 2,5 olan Dünyadaki kullanılabilir su oranının gittikçe düştüğünü, fosil yakıtların enerji üretiminde kullanılması ve dijital atıkların yarattığı çevre kirlenmesinin artık sürdürülebilir olmadığını bu filmlerden bir kez daha gördüğümüzü söyledi.

    Bağcı, filmlerle ilgili uzman konuşmacıların görüşlerinin 5 gün boyunca salona gelen yaklaşık bin 400 kişi tarafında ilgi ile dinlendiğini, ayrıca müzik dinletileri ve dans gösterilerinin de Festivale coşku ve hareketlilik kattığını belirtti. Festivale destek veren başta Tepebaşı Belediyesi olmak üzere tüm kurum ve Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür eden Nihal Bağcı; ETOS ve İMO olarak toplumsal sorumluluğumuz çerçevesinde önümüzdeki yıllarda da bu tür projeleri hayata geçirmeyi düşündüklerini ve bu konuda ki en büyük destekçilerinin; Çevresine, doğasına, geleceğine duyarlı, sanatsever Eskişehirliler olduğunu söyledi.      

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.