SUCUK FESTİVALİ 3. KEZ YAPILACAK

Sivrihisar Belediyesi tarafından 2017 yılında ilk kez yapılan Sivrihisar’a özgü Meşhur Dövme Sucuk Festivalinin bu 3. yapılacak

SUCUK FESTİVALİ 3. KEZ YAPILACAK
28 Ocak 2019 Pazartesi 12:28

Sivrihisar Belediyesi tarafından 2017 yılında ilk kez yapılan Sivrihisar’a özgü Meşhur Dövme Sucuk Festivalinin bu 3. yapılacak  10 Şubat Pazar Günü Sivrihisar Açık Hava Heykel Müzesi Meydanında düzenlenecek Festival saat 12.00 başlayacak. 
 
Festivale ilişkin açıklama yapan Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, “2017 Yılında düzenlediğimiz meşhur Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali büyük ses getirmesinin yanında herkes tarafından beğenilen ve sabırsızlıkla beklenen bir festival oldu.  Lezzetine güvendiğimiz Sivrihisar Sucuğu, festivalimiz sonrasında ülkemizin dört bir yanından talep edilmeye başladı ve kasaplarımız sucuk yetiştiremez oldu. Bizler Sivrihisar’ın tarihini ve  kültürünü olduğu kadar lezzetlerini de tüm dünyaya tanıtma konusundaki iddiamızı sürdürüyoruz. 2017 yılında ilkini düzenlediğimiz, yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı festivalimizde 2 ton sucuk ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. 2019 yılında bu ilgiyi büyüterek ülke çapında yapmak için uğraşıyoruz. Tüm Türkiye’nin Sivrihisar’ı gelip görmeleri ve yemek kültürümüzden tatmalarını istiyoruz” dedi. 

10 Şubat 2019 tarihinde gerçekleştireceğimiz festivalde 5 ton sucuk ikramında bulunacak, programın sunuculuğunu Alem FM sunucusu Hilal Özgani’ yapacak. Festivalde ise Derya Uluğ, ve Mithat Körler sahne alacak.  Etkinliğe gelen misafirler ayrıca,  Sivrihisar yöresel ve organik köy ürünlerini, ilçeye özgü hediyelik eşyaları alma fırsatı bulabilecek. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.