ODUNPAZARI’NA ARTANKARA’DAN ÖZEL DAVET

Odunpazarı Belediyesi’nin özel davet ile katıldığı; Türkiye ile bölge ve çevre ülkelerin sanat piyasalarına ivme kazandırmayı amaçlayan ARTANKARA Çağdaş Sanat Fuarı, ATO Congresium’da dördüncü kez sanatseverlerle buluştu. Sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda katılımın gerçekleştiği açılış törenine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da katıldı.

ODUNPAZARI’NA  ARTANKARA’DAN  ÖZEL DAVET
15 Mart 2018 Perşembe 14:56

Resim, heykel, seramik, özgün baskı, cam, fotoğraf, enstalasyon ve kavramsal sanat eserleri sergileneceği fuarda 600’e yakın sanatçıya ait 2 bini aşkın eser yer alıyor. 4 gün sürecek olan fuar kapsamında Çağdaş Türk Sanatının önemli isimlerinin katılacağı söyleşi, konferans ve çalıştaylar düzenlenecek. Müzik performanslarının da yer alacağı fuarda, bu sene özel projeler kapsamında Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi de yer alıyor. Özel davetle fuara katılan Çağdaş Sanatlar Galerisi’ne ücretsiz bir stant tahsis edildi. Çağdaş Sanatlar Galerisi, bu stantta çağdaş sanatın camla buluşmasını canlandıran eserleri sergiliyor. Odunpazarı Belediyesi’nin standına ilginin yoğun olduğu fuarda standı, İsmet İnönü’nün torunu CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Küratör İbrahim Karaoğlu, sanatçılar Uğur Çalışkan, Metin Yurdanur, Ekrem Özen, Şekip Oğuz, Devrim Erbil; gazeteci-yazar Şükrü Küçükşahin, Şair Ahmet Telli gibi önemli isimler ziyaret etti.

Özgün sanat eserlerinin görülebildiği, uluslararası düzeyde sanatçıların katılımlarıyla evrensel

sanatın buluşmasına zemin hazırlayan, sanat aktörlerinin fikir alışverişinde bulunduğu önemli bir platform haline gelen ARTANKARA, 18 Mart 2018 Pazar Gününe kadar yerli ve yabancı galerileri aynı anda ziyaret etme fırsatı sunacak.

“ODUNPAZARI BELEDİYESİ İLERİ BİR DEMOKRATİK TOPLUM VE KÜLTÜR ORTAMINI YARATMAYI AMAÇLIYOR”

ARTANKARA Çağdaş Sanat Fuarı’nın açılışına katılan Başkan Kurt, fuar alanında yer alan stantları gezdi. Odunpazarı Belediyesi’nin özel davetli olarak ARTANKARA Çağdaş Sanat Fuarı’na katılmasını değerlendiren Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin kültürel gelişmeyi; siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmeyle bir bütünün parçası olarak gördüğünü söyledi. Kültürel gelişmeyi ve onun en önemli unsuru olan sanatın ve sanatçının kamu tarafından desteklenmesini savunduklarını kaydeden Başkan Kurt, Odunpazarı Belediyesi’nin kültürde ve sanatta asimilasyonu değil, bireysel kültürel haklara saygı içinde entegrasyonu benimseyen, ileri bir demokratik toplum ve kültür ortamını yaratmayı amaçladığını belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.