CAMIN BÜYÜSÜ ODUNPAZARI’NDA DEVAM EDİYOR

Odunpazarı Belediyesi tarafından ‘Camın Büyüsü’ sloganı ile düzenlenen 7. Uluslararası Cam Festivali, konferans ve atölye çalışmaları ile devam ediyor.

CAMIN BÜYÜSÜ ODUNPAZARI’NDA DEVAM EDİYOR
27 Eylül 2019 Cuma 15:05

Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Cam Festivali, Kurşunlu Külliyesi içinde yer alan Sıcak Cam Atölyesi’nde devam ediyor. İngiltere, Amerika ve Kanada’dan uluslararası arenada ün yapış sanatçıların katıldığı festivalde, sanatçılar konferans ve atölye çalışmalarına devam ediyor. 

GÜN BOYU CAMA ŞEKİL VERDİ
7. Uluslararası Cam Festivali’nin ikinci konferansını festivale İngiltere’den katılan Elliot Walker verdi. Sıcak Cam Atölyesinde yapılan konferansı Eskişehirli sanatseverler takip etti. Konferansta kendinden ve çalışmalarından bahseden Elliot Walker, cam sanatının inceliklerini anlattı. Walker, Eskişehir’de olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.  Konferansın ardından atölye çalışmalarına başlayan Walker, gün boyunca cama şekil verdi. Walker, bu süre içinde cam sanatının inceliklerini kendisini izlemeye gelen sanatsever ile paylaştı. Walker’a festivale katılan diğer sanatçılar Gabe Feenan ve Mathieu Grodet da yardım etti. 7. Uluslararası Cam Festivali’ni Cemalettin Gökay Anaokulu öğrencileri ziyaret etti. Sıcak Cam Atölyesi’ni ziyaret eden minikler, Walker’in workshopuna katılarak yaptığı çalışmaları izledi. İngiltere’den Elliot Walker, Amerika’dan Gabe Feenan ve Kanada’dan Mathieu Grodet’in  katıldığı 7. Uluslararası Cam Festivali, 28 Eylül 2019 Cumartesi Günü Gabe Feenan’ın konferans ve atölye çalışması ile devam edecek. Cam Festivali, 29 Eylül 2019 Pazar Günü saat 18.30’da Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde gerçekleşecek sergi ile sona erecek. Festival kapsamında 29 Eylül Pazar Günü saat 20.00’de Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde Legends ft. Rock’nfoni konseri düzenlenecek. 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.