BEŞİNCİ YILINA GİREN GENÇLİK SAHNESİ TİYATRO KURSUNA BÜYÜK İLGİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının geçtiğimiz dört yılboyunca titizlikle yürüttüğü Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursunun beşinci dönem kayıtlarına, 150’yi aşkın kişi başvuruda bulundu.

BEŞİNCİ YILINA GİREN GENÇLİK SAHNESİ  TİYATRO KURSUNA BÜYÜK İLGİ
09 Ekim 2018 Salı 13:22

Şehir Tiyatroları Gençlik Sahnesi 5. Tiyatro Kursuiçin başvurular geçtiğimiz günlerde sona erdi. 18 – 25 yaş arası gençleriçin, şehir tiyatrolarının deneyimli oyuncularının eğitmenliğinde ücretsiz olarak sürdürülen tiyatro kursuna 150 kişinin üzerinde başvuru oldu. Eskişehir’in yanı sıra civar illerden ve büyükşehirlerden gelen gençler, iki gün süren seçmelere katılacaklar.  Seçmeler sonucu oluşacak sınıf ile Mayıs 2019 sonuna kadar eğitimlerini aralıksız sürdürecekler.

Katılımın yoğunluğu nedeniyle iki güne paylaştırılan seçmelerin ilk gününde, eğitmenler ile bir araya gelen adayların heyecanları yüzlerinden okunuyordu. Konu ile ilgili açıklama yapan Şehir Tiyatroları sanatçısı ve Gençlik Sahnesi Genel Koordinatörü Emre Basalak“ Her geçen yıl, daha da büyüyerek varlığını sürdüren Gençlik Sahnesi 5. yaşına basıyor. Gençlik Sahnesi Tiyatro Kursu eğitmenleri olarak bizler, gördüğümüz bu ilginin karşılığında, iyi bir tiyatro eğitimi vermek, mutlu ve kalabalık bir aile olmayı başarmak için çabalıyoruz. Aile kelimesini özellikle kullanıyorum çünkü geçtiğimiz dört yıl boyunca 90 mezun verdik. Mezunlarımızdan kırkın üzerinde arkadaşımız konservatuar sınavlarına girdiler. 34 mezunumuz Türkiye’deki farklı tiyatro okullarını kazandılar. Okullarını bitirenler, Eskişehir’de ve başka şehirlerde çeşitli topluluklarda oyunculuk yapmaya başlayanlar var. Her biri ile bağlantımız ve birlikteliğimiz sürüyor. Yapmaya çalıştığımız her şeyin ötesinde, böyle kalabalık ve değerli bir aile oluşturabildiğimizi görmenin sevinci inanın tarif edilemez” diyerek duygularını dile getirdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.