Avrupa Filmleri Haftası Eskişehir’de başlıyor

ETO bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Eskişehir AB Bilgi Merkezi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB üyesi ülkelerin Türkiye büyükelçiliklerinin desteği ile “Avrupa Filmleri Haftası” Eskişehir’de başlıyor.

Avrupa Filmleri Haftası Eskişehir’de başlıyor
13 Haziran 2023 Salı 12:04

Gişelerde bulunmayan 16 Avrupa filmi, Kanatlı AVM Cinema Pink’te 16-22 Haziran tarihleri arasında izleyici ile buluşacak. Dramdan, komediye, belgeselden, maceraya kadar birebirinden farklı temalarda filmlerin ücretsiz biletleri, her gösterimin bir gün öncesinde sinema gişelerinden temin edilebilecek.

Eskişehir’den yolculuğa başlayacak Avrupa Filmleri Haftası etkinliği Trabzon, İzmir, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Mersin, Samsun’da da gerçekleştirilecek.

16 film halka açık ve ücretsiz

Avrupa sinemasının farklı kültürleri ve hikâyeleri konu aldığı filmlerin gösterimleri 16 Haziran Cuma Günü; Bulgaristan’dan “Sonsuz Bahçe” ve Fransa’dan “En Başarılı Prodüksiyon” ile başlayacak. 17 Haziran Cumartesi günü; İspanya’dan “Kız Öğrenciler”, Estonya’dan “Eczacı Melchior” ve Polonya’dan “Bir Daha Asla Kar Yağmayacak” gösterime sunulacak. 18 Haziran Pazar günü; Belçika’dan “Molenbeek’in Tanrıları”, İrlanda’dan “Amber’le Çıkmak”, İsveç’ten “Faili Meçhul” gösterime sunulurken, 19 Haziran Pazartesi günü; Hollanda’dan “Vahşi Amsterdam” ve Avusturya’dan “Oskar ve Lilli” beyaz perdeye yansıtılacak. 20 Haziran Salı günü; Malta’dan “Luzzu” Letonya’dan “Evlilik Hayatım” 21 Haziran Çarşamba günü; İtalya’dan “İyiyim” ve Finlandiya’dan “Aurora” isimli film gösterime sunulacak. 22 Haziran Perşembe; Litvanya’dan “Koşucu” ve Almanya’dan “Rabiye Kurnaz George W. Bush’a Karşı” filmi ile Avrupa Filmleri Haftası son bulacak. Avrupa Filmleri Haftası’nın Eskişehir gösterim planı ve filmler hakkında bilgi almak isteyenler https://www.etonet.org.tr/uploads/Avrupa_Filmleri_Haftasi.pdf adresinden tüm detaylara ulaşabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.