Anadolu Üniversitesi 11’inci Palto Film Günleri başladı

Anadolu Üniversitesi 11’inci Palto Film Günleri başladı. Sinemanın tüm renklerini sinemaseverlerle buluşturacak olan Palto Film Günleri, 6 gün boyunca film-belgesel gösterimleri, atölyeler ve söyleşiler ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Anadolu Üniversitesi 11’inci Palto Film Günleri başladı
19 Aralık 2017 Salı 10:30


İsSinemanın tüm renkleri Palto’damini Gogol’ün Palto hikayesinden alan Anadolu Üniversitesi Palto Film Günleri, Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi desteğiyle 11’inci kez kapılarını sinemaseverlere açtı. Bu yıl Yusuf Atılgan’ın Aylak Adam romanındaki ‘Sinemadan Çıkmış İnsan’ tanımlaması üzerine kurulan ve Paltonu giy gel sloganıyla gerçekleştirilen film günleri 6 gün boyunca 12 filmle sinema tutkunlarının beğenisine sunulacak. Anadolu Üniversitesi Sinema Anadolu’da yapılacak Palto Film Günleri’nde bu yılın açılış filmi ise, Fikret Reyhan’ın yönetmenliğini yaptığı Sarı Sıcak oldu.

“Bu yıl 2 Türk filmimiz, 2 belgeselimiz ve 6 tane yabancı filmimiz var”
11’inci Palto Film Günleri kurucularından Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu Mesut Tasasız, bu yılki film günleri hakkında bilgi vererek, “Bu yıl Yusuf Atılgan’ın Aylak Adam’dan romanından bir pasaj, sinemadan çıkmış insan bölümünü hem görsellerimizde hem de tanıtım filmlerimizde kullandık. Bunun için Yusuf Atılgan’ın oğlu Mehmet Atılgan’a çok teşekkür ederiz. O bize bu hakkı kullanma iznini verdi. Bu yılki konseptimize alıp, sinemadan çıkan insana gördüğü film bir şey yapmış ve biz de bu sene bunu işlemek üzere bunları görsellerimizde, tanıtım filmlerimizde kullandık. Bu yıl 2 Türk filmimiz, 2 belgeselimiz ve 6 tane yabancı filmimiz var. Gece yarısı seansımız var her sene olduğu gibi Sarı Sıcak filmiyle bu sene açılışı yapacağız. Bu sene 11 filmle izleyicilerimizin karşısındayız. Her gün 12:30, 15:00, 18:00 ve 21:00 seanslarımız var. Sadece Cuma ve Cumartesi günleri gece yarısı seanslarımız 00:00’da olacak. 6 gün boyunca Sinema Anadolu’dayız” ifadelerini kullandı.

“Türk ve dünya sinemasına katkıda bulunacağını biliyorum ve inanıyoruz”
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Eroğlu ise, Plato Film Günlerinin bir gurur kaynağı olduğunu kaydederek, “11’incisini bu hafta başladık düzenlemeye. Bizim için bir gurur kaynağı. Her sene gelişerek farklı seviyelerde kampüsümüzde ve şehrimizde güzel ortamlar oluşturuyor. Festivaller aslında bir buluşma yeri ve Palto Film Günleri de Eskişehir’i sinemaseverlerle, sinemaya gönül vermiş insanları bir araya getirmek noktasında şehri festival havasına dönüştüren önemli etkinliklerden bir tanesi. Bu hafta da 6 gün sürecek festivalimizde, birçok film gösterimi gerçekleşecek. Bir takım atölye çalışmaları yapılacak. Film ekipleri söyleşiler gerçekleştirecek. Bu açıdan Türk ve dünya sinemasına katkıda bulunacağını biliyorum ve inanıyoruz. Ayrıca geçen seneki afişimiz de, yani 10’uncu Palto Film Günleri afişimiz de öz verili çalışmalarımızın sonucunu getirerek, Kristal Elma ödüllerinden 2 tanesini aldık. bu sebepten dolayı da bu etkinlikte emeği geçen tüm arkadaşlarımı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Tüm filmleri izlemek isteyene Palto Kart
Ayrıca 11’inci Palto Film Günleri kapsamında bu sene 12 film Eskişehirli sinemaseverlerle buluşacak. Festivalde Yerli Sinema, Belgesel, Cannes Seçkisi, Dünya Festivalleri ve Gece Yarısı kuşakları yer alıyor. Palto Kart sahipleri ise her filmi bir kez olmak üzere istediği seansta izleyebiliyor. Bu sene sinemaseverlerle buluşturulacak filmler ise şöyle:
“Sarı Sıcak (Fikret Reyhan), Kar (Emre Erdoğdu), Blue (Sertan Ünver), Benim Varoş Hikayem (Yunus Ozan Korkut), Tutku Oyunu (François Ozon), Have a Nice Day (Jian Liu), Sevgisiz (Andrey Zvyagintsev), Thelma (Joachim Trier), 120 BPM (Robin Campillo), Jüpiter’in Uydusu (Cornel Mundruczo), Djam (TonyGatlif), 93 Yazı (Carla Simon).”

Bir Palto Film Günleri Klasiği: “Askıda Bilet”
Öte yandan bu yıl da film günlerinde “Askıda Bilet” uygulaması devam edecek. Seyircilerin herhangi bir seansa bilet alıp gişeye, yani askıya bırakması ile gerçekleşen uygulamada, ekonomik zorluk çeken sinemaseverler gişeden biletlerini ücretsiz olarak temin edebiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.