Anneler Atatürk için sahneye çıktı

Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları ve Tiyatro Topluluğu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde, Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde “10 Kasım Özel Programı” için sahne aldı.

Anneler Atatürk için sahneye çıktı
11 Kasım 2016 Cuma 12:18

Yönetmenliğini Hafize Erdoğan’ın, ses ve ışık düzenlemesini Zeynep Kayamaz yaptığı oyunda Cumhuriyetin nasıl kazanıldığı ve yaşanan zorlukların anlatıldı. Oyunu çok sayıda davetli ilgi ile izledi. Eskişehir Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, burada yaptığı konuşmada; “Atatürk bir insan olarak elbet bir gün hayatının sona ereceğini biliyordu ve o yüzden çok güzel mesajlar verdi. “Ben elbet bir gün yok olacağım ancak benim yaşamam ancak eserim olan Cumhuriyete sahip çıkmanızla olacaktır” dedi. Oyunun sonunda söylendiği gibi “Biziz Atatürk”. Hepimiz bunu benimseyip korumaya başlarsak, o çok mutlu uyuyacaktır” ifadelerini kullandı.
 

Kaynak: İHA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.