ETO TEPKİ GÖSTERDİ, HAKSIZ REKABET BİTTİ

ETO Başkanı Metin Güler, Yenikent ve Deliklitaş mahallesinde yöresel lezzetler ve kermes adı altında yapılan kanun dışı satışların sona erdirildiğini belirterek, tüccar ve esnafın hakkının korunması için destek veren kuruluşlara teşekkür etti.

ETO TEPKİ GÖSTERDİ, HAKSIZ REKABET BİTTİ
11 Kasım 2016 Cuma 12:27

ETO Başkanı Metin Güler’in yöresel lezzetler ve kermes adı altında şehir dışından gelip satış yapanlara tepkisi olumlu sonuç verdi. Eskişehirli tüccar ve esnafın mağduriyet yaşamasına neden olan etkinlikler, ilgili kurumların müdahalesi ile sona erdi. ETO Başkanı Metin Güler, 3 Kasım 2016 tarihinde yaptığı açıklamada Yenikent ve Deliklitaş mahallesinde yöresel lezzetler ve kermes adı yapılacak satışlara tepki göstermişti. Şehir dışından gelen ve Eskişehirli tüccar ile esnafın hakkını gasp etmeye çalışan bu uygulamaya müsaade edilmemesi gerektiğini belirten Güler, haksız rekabetin bitirilmesi için ilgili tüm kurum ve kuruluşları göreve davet etmişti.
Konu hakkında açıklamada bulunan ETO Başkanı Metin GülerEskişehir Ticaret Odası olarak bulunduğumuz girişimlerimiz neticesinde Yenikent ve Deliklitaş mahallesindeki yöresel ürünler ve kermes adı altındaki etkinlikler sona erdi. Bundan böyle tüccar ve esnafımızı mağdur edecek bu ve buna benzer uygulamalarda aynı kararlılıkla ve iradeyle hareket edeceğiz. Şehir dışından gelip de Eskişehirli esnaf ve tüccarın hakkını gasp etmeye çalışanlara müsaade etmeyeceğiz. Yöresel lezzetler ve kermes adı altındaki satışların sona erdirilmesi için müdahale eden Odunpazarı Kaymakamlığı’na, Odunpazarı Belediyesi’ne, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne, Eskişehir Vergi Dairesi Başkanlığı’na, Emniyet Müdürlüğümüze tüccar ve esnafımız adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.  
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.