8. Uluslararası Sanat Çalıştayı sona erdi

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi 8. Uluslararası Sanat Çalıştayı, Tepebaşı Belediyesi hizmet binasında düzenlenen tören ve sergi açılışının ardından sona erdi.

8. Uluslararası Sanat Çalıştayı sona erdi
29 Nisan 2017 Cumartesi 14:25

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi 8. Uluslararası Sanat Çalıştayı, Tepebaşı Belediyesi hizmet binasında düzenlenen tören ve sergi açılışının ardından sona erdi.

Tepebaşı Belediyesi hizmet binası sergi salonunda gerçekleşen kapanış törenine, Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ile Meclis Başkanı Hasan Öztürk Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, çalıştay sanatçıları ve vatandaşlar katıldı.

Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen 8. Uluslararası Sanat Çalıştayı, bu yıl yine çok önemli isimleri ağırladı. Sanatçılar, 4 gün boyunca birbirinden değerli işlere imza atarlarken, kent halkı da sanatçı çalışmalarını yerinde görme fırsatı yakaladı. Çalıştaya katılan dördü yabancı 27 sanatçı tarafından yapılan 34 eser Tepebaşı Belediyesi sergi salonunda yerini aldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Numan Arslan, “Bir çalıştayın daha sonuna geldik. Sevinçle başladık, tatlı bir hüzünle bitiyoruz. Çok güzel eserler ortaya çıktı. Bütün sanatçı dostlarımı kutluyorum. Ellerinden gelenin en iyisini yaptılar” dedi.

Törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Sanatsal çalışmalarından dolayı başkanımız, iki hafta önce değerli ödülle onurlandırıldı. Başkanımızın böyle güzel etkinlikler yapmasıyla, Tepebaşı’mız Türkiye’de ödül almakta. İyi ki geldiniz. Eskişehir’i ve Tepebaşı’nı dünyaya tanıttığı için Başkanımız Sayın Ataç’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tepebaşı Belediyesi 8. Uluslararası Sanat Çalıştayına katılan sanatçılar adına konuşmasını gerçekleştiren Tunuslu sanatçı Sami Ben Ameur, “Büyük tutku yaşadığım bu çalıştayda bulunmaktan dolayı büyük gurur duyuyorum. Bizleri buraya davet ettiği için Başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada sanatçıların yanı sıra çok güzel bir şehir keşfettim. Mutlu insanlar keşfettim. Bu çalıştayda sanatçılar birbirleri ile tanıştı. Sanatçı demek hayat demektir. Birçok hayat bir araya geldi” diyerek duygularını dile getirdi.

Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ise, “Bu tür etkinlikleri canı gönülden destekliyorum. Ben de bir sanat gönüllüsüyüm. Bir haber vermek istiyorum, Eskişehir Ticaret Borsası yerleşkesine bir sanat galerisi açıyoruz. Tüm sanatçıları eserleri ile bekleriz” dedi.

Konuşmasını gerçekleştiren Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise, bu tarz etkinliklerin son günlerinde hüzünlü olduklarını belirterek, “Netice ve verim çok güzel. Her taraf sanat kokuyor. Sanat, Tunuslu dostumuzun da söylediği gibi, insanları sosyalleştiriyor. Sanatın olduğu yerde kötülük olmaz. Bir sanatçı, sanat kansız bir ihtilaldir der. Gerçekten çok güzel bir söz. Bugün Tepebaşı Belediyesi için güzel bir gün. Bugüne kadar 231 sanatçıyı konuk etmişiz. 335 adet eser de koleksiyonumuzda bulunuyor. Dileğimiz, çağdaş sanatlar müzesi oluşturarak bu eserleri orada sergilemek. Siz sanatçı dostlarımız, gittiğiniz yerlerde bizi anlatacaksınız. Tepebaşı’nın elçisi olacaksınız. Kapılarımız sizlere her zaman açık. Çalıştığınız Özdilek Sanat Merkezi’ne dilediğiniz zaman tuvalinizi alıp gelebilirsiniz. Bu açık bir davettir. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz olduğumuz sürece sanat etkinliklerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Ataç, Utku Çakırözer, Numan Arslan, Ömer Zeydan ve Hasan Öztürk, katılan tüm sanatçılara teşekkür plaketi ile hediyelerini takdim ettiler. Kapanış töreni, tüm sanatçıların ve konukların toplu halde fotoğraf çektirmeleri ile son buldu.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.