WİKİPEDİA'YA ERİŞİM ENGELLENDİ

‘İnternet ansiklopedisi’ Wikipedia’ya Türkiye’den erişim engellendi.

WİKİPEDİA'YA ERİŞİM ENGELLENDİ
29 Nisan 2017 Cumartesi 11:31

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), wikipedia.org’a erişimin idari tedbir kararı nedeniyle engellendiğini duyurdu.BTK’nın sitesinde şu bilgi yer aldı: “5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (wikipedia.org) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun 29/04/2017 tarih ve 490.05.01.2017.-182198 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır.” Hürriyet, e-devlet portalındaki sorguda “Sorguladığınız web adresine, an itibari ile mahkeme kararıyla konulmuş bir erişim engeli bulunmamaktadır” ifadelerinin bulunduğunu yazdı.

Gerekçe ‘terör’
NTV muhabiri Ahmet Ergen’in Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan aldığı bilgiye göre, Wikipedia’ya getirilen engele, ‘Türkiye’yi terör örgütleriyle aynı zeminde gösteren ifadelerin bulunması’ gerekçe gösterildi.Bakanlık, ‘çok sayıdaki’ içeriğin kaldırılması için siteye başvurdu ancak içerikler kaldırılmadı. Bunun üzerine erişim engeli getirildi.Bakanlık kaynakları, içeriklerin kaldırılması halinde, erişim engelenin de kaldırılacağını ifade etti. Türkiye’nin Wikipedia’dan dört talebi var: “Türkiye’de temsilcilik aç. Uluslararası hukuka uy. ‘Türkiye’yi karartma operasyonları’na katılma, mahkeme kararlarını dikkate al.”Erişim engeliyle ilgili 24 saat içinde mahkeme kararı çıkarılacağı öğrenildi. (DİKEN)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.