VALİ ÇELİK, URAYSİM İNŞAATINI İNCELEDİ

Vali Azmi Çelik, Alpu’yu ziyaret etti. Çelik, Kaymakam Mehmet Zahid Doğu ve Belediye Başkanı Rafet Demirtaş ile ilçede yapımına başlanılan Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM) inşaatını inceledi.

VALİ ÇELİK, URAYSİM İNŞAATINI İNCELEDİ
19 Ekim 2016 Çarşamba 13:51

URAYSİM projesinin Eskişehir’e ve Alpu ilçesine büyük bir katkı sağlayacağına vurgu yapan Vali Çelik, projenin tamamlandığında, raylı araçların ve Yüksek Hızlı Tren testlerinin burada yapılacağını belirtti. Milli Yüksek Hızlı Tren üretim çalışmalarının tamamlandığı zaman URAYSİM’in kıymetinin daha çok bilineceğini dile getiren Vali Çelik, proje bittiğinde, hem ekonomik hem de istihdam anlamında bölgeye büyük hareketlilik geleceğini söyledi.
Trenlerin 400 kilometre hızla test edilebileceği merkezde; 50 kilometrelik test yolu, içinde statik ve dinamik testlerinin yapılacağı cihazlar ve makinaların bulunacağı atölyeler, araştırma ve eğitim binaları, konaklama yerleri bulunacak.


 
 


Etiketler; #URAYSİM
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.