URAYSİM…

URAYSİM…
13 Kasım 2016 Pazar 08:30

Bir önceki yazımı hızlı ve çabuk bir şekilde yazıp gazeteye attıktan sonra kafamda bir boşluk yaşadım.
Bir şeyler daha vardı yazacağım, unuttum derken aklıma geldi ve düşününce detaylı, tam bir yazı olacağı şekillenince rahatlamış olarak cümleler oluşmaya başladı.
Biliyorsunuz tek şerit ve dar Malıç yolunu detaylı yazdım ve hala yorumlar ile tartışması devam ediyor.
Yazımda eksik kalan nokta temeli atılan ve önümüzdeki süreçte hayata geçecek olan Eskişehir’imizin Eskişehirspor ile beraber dünyada en çok tanınan markası Anadolu Üniversitemizin Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi (URAYSİM).
Düşünün dünya çapında bir proje hayata geçiyor, yaklaşık 1500 kişilik bir istihdam sağlanacak ve Alpu ovası cazibe merkezi olacak.
Ancak Eskişehir’den URAYSİM merkezine dar ve tek şerit bir yol ile ulaşılmaya çalışılacak.
Harman zamanı çifter çifter römorklar, pancar zamanı tonajlı kamyonlar, tam bir keşmekeş görüntü canlandı gözümde, bir anda içim karardı resmen.
Neyse ben beni heyecanlandıran kısma devam edeyim Eskişehir epey bir zamandır Arçelik, TUSAŞ ve Osmangazi Üniversitesinden sonra stratejik bir yatırım almamıştı.
Anadolu Üniversitesine ve özellikle Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan’a bu anlamda teşekkür edip, takdir etmek gerek.
Düşünüldüğü gibi sonuçlanırsa dünya çapında bir tesis ve merkez Alpu çayırlarında yükselecek ve bir gurur, prestij projesi olacak. O yöre ile şehrimiz gerçekten nasiplenecek diye düşünüyorum.
Durum böyle olunca herhalde sorumluları yada buraya dikkati olması gerekenler o yolu ‘Alpu’ya tesisi kim yaptıysa o yapsın’ derse şaşırmam.
Eskişehir gerçekten sahipsizliğin kenti, göze bir türlü giremeyen, bir türlü hakkını alamayan, bir türlü verdiği vergiyi hizmete çeviremeyen şehir.
Bu hep böyle gider mi derseniz cevap veremem, nasılsa bu şehirde siyasi çekişme var arkasına sığınılır ve oradan eleştiri üretilerek, su kesintileri, moloz yığınları, otobüsler ile oyalanılır.
Ancak bunları söyleyen dudaklar, bunları gören gözler ne hikmetse ne Karacahisar’ı görür, ne Gündoğdu’ya bakar, ne Seyitgazi yolunu bilir, ne Malıç yolundan beraberinde URAYSİM’den haberdardır.
Her şeye rağmen önemi ileride anlaşılacak bu devasa projeyi bu şehre kazandıranlara, emeği geçenlere bir kez daha Eskişehirliler adına samimiyetle teşekkür ediyorum.
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.