DÜNDAR ÜNLÜ RANDEVU VERMİYOR!

Esgündem26’yı ziyaret eden Türk-Eğitim-Sen Şube Başkanı Urfalı, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ile görüşmek için randevu talebinde bulunduklarını, ancak kendilerine bir dönüş olmadığını ifade etti.

DÜNDAR ÜNLÜ RANDEVU VERMİYOR!
13 Kasım 2016 Pazar 08:32

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı ve yönetim kurulu üyeleri, Esgündem26’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.  Urfalı ve yönetim kurulu üyeleri, Esgündem26’nın sahibi Ayşe Kaytan Uçak ile görüştü. Ziyarette, eğitim sorunları dile getirildi. Urfalı, eğitimin sorunlu bir alan olduğunu ve bu sorunların giderek büyüdüğüne dikkat çekti. Eskişehir’deki sıkıntıların büyük kısmının ise yönetimsel problemlerden kaynaklandığına vurgu yaptı.
 
TALEP ETTİK, DÖNÜŞ OLMADI
Urfalı, 15 Temmuz sonrası yaşanan sıkıntıları dile getirmek ve görüş alışverişinde bulunmak için siyasi partileri ziyaret ettiklerini, bu kapsamda AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ile görüşmek için randevu talebinde bulunduklarını, ancak kendilerine bir dönüş olmadığını ifade ederek Ünlü’ye tepki gösterdi.  ‘Randevu talebimiz geçerli olmasına rağmen hala bir geri dönüş yok’ diyen Urfalı, “Demek ki Yenikapı ruhuna, birlik ve beraberlik ruhuna inanmayanlar var” dedi.
 
ÖĞRETMENE ŞİDDET PROTESTO EDİLECEK
Urfalı, geçtiğimiz günlerde Necip Fazıl Kısakürek Ortaokulu’nda bir velinin, iki öğretmeni darp ettiği olayla ilgili de konuştu. Okulu ziyaret edip, konuyla ilgili bilgi edindiklerini aktaran Urfalı,  okul kitaplarının halen dağıtılmadığını, velinin ise buna inanmayarak ‘Ağrılı olduğu için çocuğuna kitap verilmediğini’ söyleyip öğretmenlere hakaret ettiğini, sonrasında ise iki öğretmeni kazma sapıyla darp ettiğini ifade etti. Urfalı, yaşanan şiddeti proteste etmek için 14 Kasım Pazartesi günü saat 12.40’da eğitim sendikaları olarak okul önünde ortak bir basın açıklaması yapacaklarını ifade etti.
 
OKUL POLİSİ NEREDE?
Okul güvenliğinin önemine dikkat çeken Urfalı, okul ve okul önlerindeki şiddetin önlenebilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'yla Emniyet Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolü hatırlatarak, “Bu protokolün çok olumlu faydalarını gördük. Ancak son birkaç yıldır bunda bir gevşeme olduğunu görüyoruz. Kağıt üzerinde var ama uygulamada yok” diye konuştu.
 
SUÇLU SUÇSUZ AYIRT EDİLSİN
Urfalı,  kamudaki FETÖ soruşturmalarıyla ilgili olarak, “Suçlu ile suçsuz ayırt edilmelidir. Hukukun tüm organlarıyla işletilmesi gerekiyor. Sendika olarak bir yargılamanın olmasını, insanların savunmalarının alınması, suçu varsa cezalandırılmalarını, suçu yoksa da kamu görevine iadelerini istiyoruz” dedi.
 
YARISINDAN FAZLASI EĞİTİM-BİR-SEN’Lİ
Açığa alınan ve görevden uzaklaştırılan eğitimcilerin kendilerine başvurarak, hukuki destek talebinde bulunduklarını aktaran Urfalı, “Bizim kapımız ‘ben suçsuzum’ diyen herkese açık. Böylesi zor bir durumda bile üyelerimizin yanında duruyoruz. Bize gelen her 10 kişiden 2 ya da 3 tanesi bizim üyemizdir. Birkaç tanesi sendikasızdır. Ama yarısından fazlası da Eğitim-Bir-Sen üyesidir. Bu bizim uydurduğumuz bir şey değildir. Doğruluğu kontrol edilebilir. İyi günde, kötü günde Türk Eğitim-Sen’in güven kapısı, dost kapısı olduğu anlaşıldı” ifadelerini kullandı.
 
MÜDÜRLERİ, BELEDİYE BAŞKANLARI ONAYLIYOR
İlçelerdeki sendikal faaliyetler hakkında da konuşan Urfalı, “İlçelerde, belediye başkanlarının etkisinin fazlalaştığını görüyoruz. Belediye başkanlarının, o ilçenin mülki amiri olan kaymakamlarının üzerinde bir tutum ve davranış sergilediklerini görüyoruz. İlçelerin kaymakamları bile belediye başkanlarının ağzına bakıyor. Mülki amirler, belediye başkanları sendikacılık yapıyor. ‘Bizim sendika’ diyorlar. Kime diyorlar? Eğitim-Bir-Sen’e. Biz düşman sendikayız. Çok yeteneksiz, bilgisiz insanların ilçe milli eğitim müdürü olarak, şube müdürü olarak görev yaptığını görüyoruz. İlçe milli eğitim müdürlerinin kim olacağına belediye başkanları onay veriyor” diye konuştu.
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.