TUTUKLU GAZETECİLER SERBEST BIRAKILSIN

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer geçmişte Genel Yayın Yönetmenliği ve Ankara Temsilciliği görevlerini yürüttüğü Cumhuriyet Gazetesi'nin tutuklanan yazar, çizer ve yöneticilerinin serbest bırakılmasını istedi.

TUTUKLU GAZETECİLER SERBEST BIRAKILSIN
06 Kasım 2016 Pazar 16:09

Cumhuriyet Gazetesi Ankara Bürosunu ziyaret ederek Haber Müdürü Ayşe Sayın'a geçmiş olsun dileklerini ileten Çakırözer, “Demokrasiyle yönetilen ülkelerde hiçbir gazeteci düşündüğü, haber yazdığı, karikatür çizdiği için özgürlüğünden mahrum bırakılamaz. Gözaltına alınıp serbest bırakılan Hikmet Çetinkaya, Aydın Engin, Bülent Yener ve Günseli Özaltay'a geçmiş olsun diyorum. Tutuklanan yazar, çizer ve yöneticilerinin de derhal serbest bırakılması çağrısı yapıyorum. Gazeteci ve aydınlar hapse tıkılarak, sadece basın özgürlüğümüze ve halkın haber alma hakkına darbe vurulmuyor, dünyada ülkemiz yeniden 'en büyük gazeteci hapishanesi' statüsüne getiriliyor” dedi. Kendisiyle eş zamanlı olarak Cumhuriyet'i ziyaret eden Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan'a da teşekkür eden Çakırözer, "Ülkemizin tam demokrasiye ulaşmasında siyaset kurumu kadar sivil toplumun ve meslek örgütlerinin desteğinin rolü çok büyük önem taşıyor" diye konuştu.
 
 


Etiketler; #esgündem26
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.