ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI

Konferans için Eskişehir’e gelen CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, asker olduğu kentte ilk defa siyasetçi olarak geldiğini belirterek, “Eskişehir, Anadolu'nun parlayan yıldızı” dedi.

ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI
06 Kasım 2016 Pazar 16:29

CHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Darbe ve Hukuk’ konferansı Hasan Polatkan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, Eskişehir’den övgüyle bahsetti.  Çiçek, “Eskişehir sosyal demokrasinin, sosyal demokrat belediyeciliğin örnek uygulamalarından biri. Üniversite şehri. Kardeşim burada işletme okumuştu. O dönem asker olarak gelmiştim. İlk defa siyasetçi olarak geliyorum. Eskişehir, Anadolu'nun parlayan yıldızı” diye konuştu.
Türkiye’nin hukuk cinayetlerinin işlendiği bir süreçte, yıllarca mağdur olduklarını vurgulayan Çiçek, “Sonunda gerçekler ortaya çıktı. Taklit imzanın bize ait olmadığı ve irtica ile mücadele eylem planı denilen o sahte planın da FETÖ denen militanlar tarafından psikolojik harekat maksadıyla üretildiği ortaya çıktı” ifadelerini kullandı. Gündemin yoğun olduğunu belirten Çiçek şöyle konuştu: “Cumhuriyet Gazetesi'nde ve HDP'de tutuklamalar var. Dolayısıyla herkes hukuk ve adalet peşinde. Bizler de aynı şekilde. 15 Temmuz'da bir cunta darbesini atlattık ama sivil darbe devam ediyor. İktidar partisi, kendi kurumlarını ve devletini kurma peşinde. CHP olarak bunu engellemek için tüm yasal ortamları kullanacağız. Ama kesin çözüm milletin sandıkta vereceği cevaptır. Devletin kurumlarını yerle bir etmiş, güvenini yitirmiş çökmüş bir devlet sistemiyle karşı karşıyayız. Ekonomik krizler peş peşe geliyor. Artık sandık vatandaşın önüne geldiğinde elini vicdanına koyarak düşünsün. Bu yıpranmış, Türkiye'yi yönetemeyen, çatışmanın ve iç savaşın eşiğine getiren iktidara dur deyin. Bu devleti iyi yönetecek hangi siyasi hareketi doğru görüyorsanız ona oy verin. CHP olarak göreve hazırız. Özellikle Eskişehir'de yaptıklarımız da göreve hazır olduğumuzun güvencesidir. Sonuçta temeli hukuk ve adalet olan iktidar için çalışmaları yürütüyoruz. Bir buçuk ayda 33 ile giderek binlerce yurttaşla görüştüm. Binlerce mağdurla da görüştüm. Hepsi bir arayış içinde. AKP'ye oy vermek için bir gerekçem yok diyenlere, CHP'yi bir dönem iktidara getirin diyorum.”
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.