TALİBAN'DAN KAÇAN AİLEYE YARDIM ELİ

Taliban'ın baskılarından dolayı Afganistan'dan ayrılıp Türkiye'ye yerleşen Afgan aileye, Eskişehir Auto Show 26 Otomobil Sporları Derneği tarafından yardım eli uzatıldı.

TALİBAN'DAN KAÇAN AİLEYE YARDIM ELİ
14 Kasım 2016 Pazartesi 10:17

Eskişehir'de Devlet Hastanesi yakınlarında toplanan Auto Show 26 üyeleri, bagajlarında ve kiraladıkları kamyonetteki ihtiyaç malzemeleri ile birlikte Afganistanlı ailenin bulunduğu eve hareket etti. Yaklaşık 100 aracın katıldığı konvoyun bir kısmı Afgan ailenin evine yardım götürürken, diğer iki grup ise diğer mahallelerde bulunan ihtiyaç sahiplerinin evine gitti. Daha önceden Afgan ailenin evini boyayan gönüllüler, yiyecek, giyecek, yakacak, eşya ve diğer ihtiyaç malzemelerini sahipleri ile buluşturdu.
 
"Türkiye bizim gözümüzden daha yardımsever ve daha düzgün bir ülke"
Yardım alan Afganistanlı ailenin babası Didar Arapzade, halkını kendilerine yakın hissettikleri için Türkiye'yi seçtiklerini söyledi. Çevirmen eşliğinde yaşadıklarını anlatan Arapzade, "Afganistan'ın Kunduz şehrinden geliyoruz. 4 çocuğum var, 6 kişilik bir aileyiz. Daha önce bir kaza geçirdim. Omuz, çene ve bacak bölümlerinde kırıklar var. Kafama da darbe aldığım için çalışamıyorum ve unutkanlık yaşıyorum. Gerçekten evi başka bir ülkede sıfırdan kurmak çok zordu. Tüm zorluklara rağmen biz Türkiye'ye geldik. Allah Türk halkından razı olsun. Bize sahip çıktılar. Bizim kötü bir yaşamımız vardı ilk geldiğimizde, ama buna müsade etmediler. Allah bin katını onlara versin. Yine diğer muhtaçlar da unutulmasın. Biliyorsunuz Afganistan'da uzun zamandır savaş var. Maalesef bizim bölgede de Taliban savaşı var. Taliban, erkekleri zorla savaşa çekiyor. Bizde Taliban için savaşmak istemiyoruz. İster istemez kendimizi ve çocuklarımızın hayatını kurtarmak istedik. Bu yolun zorluğunun farkındaydık ama yine de mecbur kalarak oradaki savaştan uzaklaşmak için bu yola çıktık. Açıkçası Türkiye bizim gözümüzden daha yardımsever ve daha düzgün bir ülke olarak gözüküyor. Bildiğimiz kadarıyla Birleşmiş Milletler bizi Türkiye'de bırakmayacak. Bizi üçüncü bir ülkeye gönderecekler. Bizim için çocukların geleceği ve sağlıklı olmaları her şeyden daha önemli. Başka bir ülke de olsa gideceğiz, ama Türkiye bizim açımızdan daha yardımsever bir ülke" dedi.
 
"Onlara biraz destek olmak istedik"
Yardımların ardından konuşan Auto Show 26 Otomobil Sporları Derneği Yönetim Kurulu üyesi Altuğ Ulucan ise, şu ifadelere yer verdi:
"Auto Show 26 olarak ihtiyaç sahiplerinin sesini duymak için böyle bir etkinlik düzenledik. Arkadaşlarımızın tümünün bagajları dolu geldi. Hepsinden Allah razı olsun. Aileyi sevindirip, ihtiyaçlarını da karşılayabildiysek ne mutlu bize. Zaten Afganistan'dan Türkiye'ye gelmişler. Zor durumdalar. Doğru düzgün çevreyi tanımadıkları için zorlanıyorlardı. Onlara biraz destek olmak istedik. Yiyecek, giyecek ve biraz da eşya yardımında bulunduk. Buzdolabı sıkıntılarını da çözdük. Bozuk olan çamaşır makinesi gibi eşyalarını da tamir ettirerek inşallah kullanılır duruma getirtip, tekrar teslim edeceğiz."
 

Kaynak: İHA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.