DEPREM HAZIRLIĞI

Eskişehir Dorlion Arama ve Kurtarma (DAK) ekibi, gerçekleşmesi muhtemel depremlere karşı arama ve kurtarma teknik cihazların kullanımı ile enkaz kurtarma çalışması yaptı. 

DEPREM HAZIRLIĞI
14 Kasım 2016 Pazartesi 10:39

Sponsorluğunu Arıman Hırdavat Ticaretin üstlendiği enkaz altı arama ve kurtarma teknik cihazların kullanımını uygulayarak eğitim yapan gönüllüler, depreme de hazır olduklarını gösterdiler. DAK'a malzeme desteğinde bulunan Serhan Arıman'a teşekkürlerini ileten DAK Lideri S.Ömer Canayakın vatandaşları da deprem konusunda bir kez daha uyardı. Canayakın, “1999’ depremini bizzat yaşayarak gören insanlar olarak hala ev alırken mutfağına, banyosuna, tavanına bakıyoruz. Ama maalesef jeolojik etüdü, binanın statiğini ve projeyi gözardı ediyoruz. 99 depreminden sonra birtakım önlemler alındı ama maalesef alınması gereken daha çok yol var” dedi.

Benzer yıkıntılar olabilir

Bölgede 6 üzeri bir depremin yaşanması halinde benzer yıkıntılarla karşılaşılabileceğine vurgu yapan Canayakın, 99 depremin unutulduğunu ve günlük yaşantıya kaldığı yerden devam edildiğini söyledi. S.Ömer Canayakın, “Geriye dönüp baktığımızda bugüne kadar ne yaptık dersek, bazı çalışmalar yapıldı, ama maalesef işin toplamına bakıldığı zaman yine aynı boyutlarda bir deprem olduğunda biz yine benzer yıkıntılarla karşılaşacak durumdayız" diye konuştu.

Kapsamlı tatbikata hazırlanıyoruz

Eskişehir’in bir deprem bölgesi olduğunu hatırlatan Canayakın, zamanın daraldığını ve önümüzdeki 15 yıl içinde yıkıcı bir deprem oranının yüzde 70 lere geleceğini belirtti. Depreme hazır olmak gerektiğini, fakat bu hazırlıkların tamamının kamu tarafından sağlanamayacağını da söyleyen Canayakın, ülkemizin bir deprem kuşağında olduğunu ve maalesef tüm fayların bilinmediğini sözlerine ekledi. Yapılan çalışmalarla yeni fay hatlarının bulunduğunu ve bu yüzden aslında ülkenin tamamının 1. derece riskli kabul ederek çalışmaların hızlandırılması gerektiğini söyleyen DAK Lideri, önümüzdeki günlerde kapsamlı bir tatbikat için hazırlıklara başladıklarını da belirtti.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.