SÜRÜCÜLERE KIŞ LASTİĞİ UYARISI

Eskişehir’de kış aylarının gelmesiyle birlikte araç sürücüleri lastikçilerin yolunu tutmaya başladı.

SÜRÜCÜLERE KIŞ LASTİĞİ UYARISI
16 Kasım 2016 Çarşamba 13:31


Kışın yaşanabilecek olumsuz hava şartlarına hazırlıksız yakalanmamak için şimdiden arabalarının lastiklerini değiştirmek için lastikçilerin yolunu tutan vatandaşlar, önlemlerini almaya başladı.
Lastik satıcısı Emre Bayraktar, kış aylarına girmeden kış lastiklerinin takılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Lastik sezonunu açıldığını belirten Bayraktar, “2 3 hafta önce lastik sezonu açıldı. Kasım ayının başında başladı vatandaşlar gelmeye. Vatandaşlarımız kışlık lastik alırken yumuşak olmasına dikkat etmeleri gerekiyor. Yan sanayi ürün aldıkları zaman, lastikle alakalı bir sorun olunca muhatap olacak bir firma bulamıyorlar. Biz lastik firmalarımızı buna göre seçiyoruz. Vatandaşların dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise lastiklerin ebatlarının araca birebir uyması lazım. Bunda çok dikkatli olunması önemli. Vatandaşlarımızın, zorunlu kış lastiği uygulaması gelmeden de biran önce lastiklerini değiştirmeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı.
“Yol tutumu çok önemli”
Kışlık lastik alırken yol tutumunun iyi olması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, “Kışlık, kar lastiklerini taktığımızda yol tutuşunun çok önemli olması lazım. Yazlık lastiklere göre daha yumuşak ve dişli olması gerekiyor. Böylece kötü hava koşullarında hem can hem de mal kaybını daha aza indirgemiş oluyoruz” dedi
Kışlık lastiklerin fiyatlarından bahseden Bayraktar, “Binek araçlarda 100 liradan başlayıp 400 liraya kadar çıkıyor. Bunlar lastiklerin ebatına göre değişiyor. Diğer kamyon gibi ağır vasıta araçlarda ise 700 liradan başlayıp bin 500 liraya kadar çıkıyor” şeklinde konuştu.
 

Kaynak: İHA
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.