Proje bizimdi, balonun yönü değişti

Han Belediye Başkanı Şanlı, balon turları için ilk müracaatları kendilerinin yaptığını ancak balon uçuşlarının yönünün başka yöne çevrildiğini söyledi.

Proje bizimdi, balonun yönü değişti
07 Şubat 2017 Salı 15:40

Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, THK ve BEBKA’nın destekleri ile Seyitgazi bölgesinde deneme uçuşları başlatılan balon turları ile ilgili konuştu. Şanlı, açıklamasında şunları söyledi: “Daha bu balon hikayesi olmadan önce bir yatırımcı bize müracaat etti ve belediyemize ait bir araziyi 15 yıllığına kiraladı.  Arazi üzerine 27 adet butik otel yapıp, balon turları için alt yapı oluşturuyordu.  Yatırımcı firma Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne ruhsat için başvuruda bulundu ve 10 bin dolar para yatırdı. Sivil Havacılıktan gelen teknik heyet bölgede inceleme yaparak, yörenin koordinatlarını aldı ve uçuşlar için uygun olduğunu söyledi.  Vali Azmi Çelik, ilk göreve başladığında projeyi kendisine anlattım. Bunun üzerine Vali Azmi Çelik, Turizm ve Kültür İl Müdürlüğü’nden bu konuda çalışma yapmasını istedi.  Sonrasında Han ilçemize bu konuda yatırım yapacak firma sahibi çağrılıp, balon turlarını Seyitgazi’de yapması istenmiştir. Yatırımcıdan olumsuz yanıt alınınca Türk Hava Kurumu ile temasa geçiliyor ve BEBKA’nın da destekleri balonun yönü Seyitgazi’ye çevriliyor. Bunun adına ‘pişmiş aşa su katmak’ denir. Ruhsat almadan, teknik araç ve gereç olmadan, uçuş izni alınmadan balon işletmeciliği yapamazsınız.  Ancak bir gün uçurursunuz, oda sportif faaliyet için olur. Bunun sürekli olması için sivil havacılığın ruhsat vermesi gerekir. Devletin kasasından 80 bin lira Sivil Havacılığa veya Türk Hava Kurumuna para aktarılıyor. Ücretli faaliyet gösteremiyor.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.