Kentimiz yönetenlerin biraz daha ön plana çıkmalı

Eskişehirspor Genel Sekreteri Erdal Şahbaz, ES TV’de gazeteciler Murat Dağtekin ve Erkan Midilli’nin sorularını yanıtladı.

Kentimiz yönetenlerin biraz daha ön plana çıkmalı
07 Şubat 2017 Salı 16:10

Şampiyonluk için yola çıktıklarını hatırlatan Şahbaz  “Biz yola çıkarken dedik ki şampiyonluk ile yola çıkıyoruz. Bugün lideriz. 19 maça baktığımız zaman çok kolay bir yol olmadığını görüyoruz. Eskişehirspor’un bu koşullarda burada bulunması tesadüfü değil. Çünkü Eskişehirspor’un bir tarihi var, bir geçmişi var. O tarih ve geçmişinden elde ettiği birikimle bugün bütün bu zorluklara rağmen şampiyonluk hedefini kovalayabiliyor. Bu kentteki futbol birikiminin bir kazanımıdır bu.  Yönetim olarak biz doğru hamleler yaptık. Ancak bu brikim göz ardı edilmemeli” dedi.
BU LİG ÇETİN BİR LİG
Türkiye genelinde Es Es’e ciddi bir sempati duyulduğunu belirten Şahbaz, “Göztepe maçında puanımızın silinmesine rağmen, bizim önümüzde 9 puan lider olan bir takım olmasına rağmen zirveye çıkmak umut verici bir durum. Bu noktada futbolculara ve teknik heyete teşekkür ediyorum. Eskişehirspor’a büyük bir ilgi var. Herkes Eskişehirspor’u herkes süper ligde görmek istiyor, bizde bunun için uğraş veriyoruz. Bu lig çetin bir lig. Maçlar çok kolay geçmiyor. Bu noktada bizim sürekli motivasyonumuzun yüksek olması gerekiyor. Türkiye’de ve futbol dünyasında Eskişehirspor’a bakışında bu durumda ciddi bir etkisi olduğunu düşünüyorum” diye konuştu
PARAMIZ YOK AMA MUTLUYUZ
Kalan haftalarda maddi ve manevi açıdan camianın desteğe ihtiyacı olduğunu belirten Şahbaz “Epey yol aldık fakat bizim bu liderliği sürdürürken bundan sonraki dönem için biraz daha desteğe ihtiyacımız var. Biraz daha moral ve motivasyona ihtiyacımız bizden kastımız camiayı kastediyorum. Pozitif olmalıyız, enerjimizin yüksek olması gerekiyor. Paramız yok ama mutluyuz bu mutluluğu bozmayalım. Sonuçta biz lideriz”
CİDDİ BİR EKONOMİK SIKINTI VAR
 “Bundan sonraki kısımda ciddi bir ekonomik sıkıntı var. Bu süreç içerisinde futbolculara ödeme yapmak lazım. Biz 19 maç boyunca futbolcularımıza yeni yeni ödemeler yapmaya başladık. Daha öncesinde ulusal lisansın çıkartılması UEFA’daki dosyaları çözmek için ciddi para harcadık. Şuan puan silme ile ilgili bir sıkıntımız yok ama hala FİFA’da olan dosyalarımız var. Bu dosyalar için anlaşmaya gitmeyi amaçlıyoruz. Bunların bir kısmını sayın bakanımızın desteği ile halettik. Ama daha bitmedi kalan kısımlarda çok önemli. Önümüzdeki hafta İbrahim Sisokko’nun dosyasını halletmemiz gerekiyor. Başkanımız İstanbul’da bu sorunu halletmeyi amaçlıyoruz. Şimdiye kadar 8 milyonluk bir rakamı hâlettik, 11 Milyon TL gibi bir rakam önümüzde duruyor.”
BANKALARDA BORÇLARIMIZ AZALDI
“Tablonun mutfak tarafı çok zor. Taraftarımızdan az da olsa elde ettiğimiz gelir temlike gidiyor. Ortalaması 15 bine oynayan bir takımız o gelirleri alamıyoruz. Ancak biraz rahatız en azından borcumuz azalıyor. Gelirimiz yok elde edilen gelirlerin tümü temlikli banka aracılığıyla bize ulaşması mümkün değil. Biz nasıl gelir elde ettik bugüne kadar. Önemli bir kısmı yönetim kurulu vecibeleri. Bunun dışında yeni stadyumda reklam gelirleri ve loca satışları bir de tabi sponsor gelirleri. Bu gelirlerin dışında kasamıza direk olarak soktuğumuz bir gelirimiz yok. Bankalarda borçlarımız azaldı bu da bir avantaj”
KİMSENİN PARASI KALMAZ
“Primleri büyük ölçüde ödedik. Urfa ve Balıkesir maçı primleri duruyor. Biz bu hafta oynanacak maçtan önce bunları da ödemeyi amaçlıyoruz. Onun dışında içerde olan borçlar var, senetli olan borçlarımız var, federasyona borcumuz var icralık borçlarımız var. Bunları yönetmeye çalışıyoruz, yöneteceğiz de. Alacaklı olan herkesin destek olması gerekiyor. Kimsenin parası kalmaz geç de olsa ödeyeceğiz.”
ESKİŞEHİRSPOR’U SEVMENİN BİR MALİYETİ OLUŞMUŞ
 “Eskişehirspor’u sevmenin bir maliyeti oluşmuş. Parasal maliyetinin dışında, moral maliyeti oluşmuş. Son 3 yıl içinde böyle bir durum söz konusu. Bu da insanlarda bir parça yorgunluk yaratmış. Bu nedenle insanlar sevseler de, isteseler de yardımda bulunamıyorlar. Eskişehirspor camiasına “hadi bir kampanya hadi bir destek daha” gibi söylemde bulunmamız zor görünüyor. Bunun dışında destekler gerekiyor. Kentimiz yönetenlerin biraz daha ön plana çıkması gerekiyor. Çok büyük rakamlara gerek yok. Belli noktaları halledebilirsek yeni sezonda Süper Lig’den gelen gelirle hem önümüzdeki yılı, hem de bu yılı kotaracağımızı düşünüyoruz.”
İSİM HAKKI İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR
“İsim hakkı ile ilgili Doğuş Grup ile bir görüşme yapıldı. Ama Doğuş Grup saha içi ve saha dışı reklam vererek destek oldular. Ama stadın isim hakkı konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. Bu isim hakkını düşük bir maliyet karşılığında vermek istemiyoruz. Süper Lig’e çıktığımız zaman isim hakkının değeri artacak bu yüzden aceleci davranmak istemiyoruz. Eskişehirspor’a yakışır bir mali kaynak yaratmasını amaçlıyoruz. Bunun dışında sayın belediye başkanımızın aracılığıyla Skoda ile de görüşmeler devam ediyor. “
SPOR TOTO’DAN DESTEK BEKLENİYOR
 “Başkanımız Kulüpler Birliği Başkanı olunca Spor Toto’dan TFF 1. Lig kulüpleri için  bir reklam geliri için anlaştı. 36 milyonluk bir reklam gelirinden söz ediyoruz. Buda şu anlama geliyor her kulüp için 2 milyonluk bir reklam geliri. Bazı kulüpler bu geliri kasasına koydu. Henüz biz alamadık. Hesaba yatırılırsa biz alamayacağız. Bu noktada paranın direk kulübe gelmesi için çalışmalarımız sürüyor. Sağ olsun İl Başkanımız ve Bakanımız gerekli desteği sunuyor. Bu noktada destek olacaklarını biliyoruz”
OYUNCULARIMIZIN HEPSİ ESKİŞEHİRSPOR’U SEVİYOR
 “Futbolcuları motive etmek tamamen başkanımızı başarısı. Futbolcular ile duygusal bir bağ kuruyor ve futbolcularımız da başkanımızı seviyor. Bunun yanında oyuncularımızın hepsi Eskişehirspor’u seviyor. Biliyorlar ki Eskişehirspor’la şampiyon oldukları zaman unutulmayacaklar”
BİRÇOK TAKIM FUTBOLCULARIMIZA TALİP OLDU
 “Biz futbolcularımıza karşı görevlerimizi yapacağız. Futbolcularımız da görevini yapacak. Futbolcularımız haklarını isteyebilir. Biz böyle durumlarda bile kol kırılır yen içinde kalır diyoruz. Ve bu tür durumlara alınmıyoruz. Bunun dışında bazı fevri hareketler olursa bunlarda çözülür. Bizim için önemli olan futbolcuların çıkıp sahada ter dökmeleri ve haklarını istemeleri bunlar doğal.  Birçok takım futbolcularımıza talip oldu. Ama biz başta da söyledik transfer yapmayacağız ve bu takımı sezon sonuna kadar devam ettireceğiz.”
HER MAÇA “ŞAMPİYON OLACAĞIZ” DİYE ÇIKILIYOR
“Alpay hocamızı bir şampiyonluk şiarı ile getirdik. Kendisin de tek isteği bu. Alpay hoca verdiği sözü tutmaya devam ediyor. Bizim bu noktada tartışacağımız bir konu yok. Beklediğimiz çizgideyiz. Hoca ile futbolcular arasında yaşanan ufak tefek tartışmalar aile içinde olan şeyler. Biz Alpay hoca ile şampiyonluğa uzanacağımıza inanıyoruz.  Hocamızla ilgili şunu söyleyebilirim. Hocamızın verdiği tüm kararlarda inisiyatif kendisine aittir. Biz onun karalarına saygı duyar ve arkasında dururuz. Başarılı olduğu sürece bu noktalarda sıkıntı yaşamayız. 26 kişilik bir kadroda futbolcuların hırsı ve azminden dolayı forma giyme isteğinden dolayı bazı sıkıntılar yaşanabilir. Bu sıkıntıların hedefe gidecek yolda sorun çıkarmadıktan sonra önemi yok. Her maça “şampiyon olacağız” diye çıkılıyor. Bu o kadar kolay bir psikoloji ve bu psikolojiyi yönetmek kolay değil.”
 ŞAMPİYON OLURSAK SIKINTILAR ÇÖZÜLÜR
“Mali konular ile ilgili çözüm üretmek için tüm çabayı sarf edeceklerini belirten Şahbaz, “Bunun yollarını bulacağız pes edecek bir yönetim değiliz. Pes edecek bir başkanımız yok. Eskişehirspor maddi sıkıntıları saymazsak %90’lık bir performans ile şampiyonluk yolunda ilerliyor. Maddi kısmı da kentle bütünlük sağlayarak aşacağız. Dosyalarla nasıl mücadele edilir konusunda uzmanlaştık. Bundan sonrada baş edeceğiz. Maddi krizlerin nihai çözümü şampiyon olmak ve süper lige çıkmak biz bunu başaracağız” dedi.
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.