O genelge sahte çıktı

Başbakanlık kaynakları, sosyal medyada yayılan genelgenin asılsız olduğunu açıkladı.

O genelge sahte çıktı
04 Şubat 2017 Cumartesi 01:33

Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından 2 Şubat 2017 tarihinde yayımlandığı iddia edilen 2006/18 sayılı sözde genelge, sosyal medyada kısa sürede yayıldı. “Selamlaşma Kalıpları” konulu sahte genelgede, "Kamu kurum ve kuruluşlarında gerek kamu çalışanları arasında, gerekse kamu çalışanları ile hizmet alıcılar arasında 'Hayırlı işler’, 'Hayırlı günler’, 'Hayırlı cumalar', 'Hayırlı sabahlar’, 'Hayırlı akşamlar’, 'Hayırlı olsun’, 'Hayırlı dersler’ gibi selamlaşma ve iyi dilek kalıpları kullanılmamasına özen gösterilecektir" ifadeleri yer alıyor. Hayır sözcüğü ile başlayan gündelik selamlaşma şekillerinin 10 Mayıs 2017 tarihine kadar yasaklandığı belirtilen sahte genelgeye bazı vatandaşlar inanırken, bazıları ise sahte olduğunu dile getiriyor. Sosyal medyada yayınlanan sahte genelgenin aslının ise özürlüler için yayınlanan genelge olduğu öğrenildi. Başbakanlık kaynakları, sosyal medyada dolaşan sözde Başbakanlık genelgesinin tamamen asılsız olduğunu açıkladı.  
Ne yazıyordu?
Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu iddia edilen genelgede şu ifadeler yer aldı:
"12/7/2006 tarihli ve 26226 sayılı Resmi Gazetede yayınlanmış bulunan 2006/18 sayılı Genelge Kamu binalarında çalışanların ve hizmet alanları belirlenen alanlarında beşeri münasebetlerin başlangıç olan selamlaşma 5378 sayı Kanun le hükme dayanılarak ilgi Genelge ile de uygulamaya konulmuştu.
Nisan 2017’de yapılacak olan anayasa değişikliğine ilişkin referandum öncesi kamuoyunda yanlış anlamalara meydan verilmemesi ve vatandaşların tercilılerinin etkilenmemesi amacı ile ilgi genelgede belirtilen devlet dairelerinde selamlaşmaya ait hükümler iptal edilerek 10 Mayıs 2017 tarihine kadar aşağıdaki düzenleme yapılmıştır.
Kamu kurum ve kuruluşlarında gerek kamu çalışanları arasında gerekse kamu çalışanları ile hizmet alıcılar arasında “HAYIRLI işler’, “HAYIRLI günler’, “HAYIRLI Cumalar’, “HAYIRLI sabahlar’, “HAYIRLI akşamlar’ “HAYIRLI olsun’, “HAYIRLI dersler’ gibi selamlaşma ve iyi dilek kalpları kullanılmamasına özen gösterilecektir.
Ülke gerçekleri ve demokrasi ile seçim gerçekleri göz önüne alınarak yapılan düzenlemenin ilgili hükümlerine uygun hareket edimesi için bakanlıklarca, yerel yönetimlerce, kamu kurum ve kuruluşlannca sonuna kadar bildirilmesi gereken önlemlerin alınması, tebliğin çalışanların ve halkın görebileceği yerlere asılmasını önemle rica ederim.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.