Beş farklı koro bir araya geldi

Tepebaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi, beş farklı koronun sahne aldığı anlamlı bir müzik buluşmasına sahne oldu.

Beş farklı koro bir araya geldi
04 Şubat 2017 Cumartesi 10:24

“Sevgiye, Barışa ve Birlikte Üretime Korolar Aracılığı İle Sesleniş” sloganıyla düzenlenen konserde, Afyon Kocatepe Üniversitesi Çok Sesli Müzik Korosu, Çanakkale Barış Korosu, 100 Ses Temsilciler Korosu ve 100 Ses Gençlik Korosu, salonu dolduran vatandaşlara yaklaşık 2 saat boyunca keyif dolu anlar yaşattı.Konserde, salonu dolduran vatandaşlar şarkılara eşlik ederken korolar konser sonunda ayakta alkışlandı. Konser sonunda Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Orhan Durmuş, koro şefi Mete Gökçe’ye çiçek takdim etti.100 Ses Koro Okulu, eğitsel ve performans koro programlarını birlikte barındırarak Türkiye’de geniş bir koro ağı çerçevesinde buluşturan bir kültüre sahip. Koro, “100 Ses Gençlik Korosu”, “100 Ses Eğitimciler Korosu”, “100 Ses Çocuk Koroları” ve “Koro Şefliği Eğitim Programları” başta olmak üzere koro müziği performans ve eğitim programları alanında ulusal ve uluslararası ölçütlerde büyük bir buluşma ve paylaşma kültürünü birlikte kapsayan bir eğitim sistemi olarak öne çıkıyor.
 Türkiye’de akademik yapıda koro müziği eğitimini geliştirmek, toplumsal yapıda koro müziği kültürünü yaymak üzere 2014 yılında koro performans kültürüyle başlayan ve gelişen yapısıyla 2016 yılından itibaren akademik yapıda bir okul sistemine dönüşen 100 Ses Koro Okulu; Tepebaşı Belediyesi Çocuk Senfoni Orkestrası’nın da çalışmalarını sürdürdüğü merkezde kış kampına girerek, 1 hafta süren konser hazırlıklarını tamamlayarak sahne aldı. 100 Ses Koro Okulu’nun şefliğini ise Mete Gökçe yapıyor. Kış ve yaz ayları birer kamp dönemi ile ara dönemlerde buluşarak çalışmalarını sürdüren 100 Ses Koro Okulu;  performans eğitimleri, şeflik eğitimi sınıfları, koro eğitimi alanlarındaki birçok başlıkta dersler ile farklı alanlarda destekleyici dersleri alanında uzman eğitimciler önderliğinde pedagojik bir yaklaşımla uygulamalı biçimde gerçekleştiriyor.
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.