MİHALIÇÇIKLILAR AÇIKLAMA BEKLİYOR

CHP Mihalıççık İlçe Başkanı İsmet Taner, son günlerde basında çıkan Mihalıççık Belediyesi ile ilgili yolsuzluk iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Taner, Mihalıççık Belediyesi’ni iddialarla ilgili açıklama yapmaya davet etti.

MİHALIÇÇIKLILAR AÇIKLAMA BEKLİYOR
23 Ocak 2017 Pazartesi 18:08

Taner, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Son günlerde Eskişehir’in çeşitli haber sitelerinde Mihalıççık Belediyesi ile ilgili yolsuzluk haberleri gündeme gelmiştir. Bu haberlerde sırası ile Mihalıççık Belediye Başkan Yardımcısı Engin Eren’in sicilinin memuriyete uygun olmadığı halde bu göreve getirildiği, Mihalıççık Belediyesi’nce İŞKUR’un TYP projesi kapsamında istihdam edilen bir kısım personelin fiilen Mihalıççık Belediyesi’nde çalışmadıkları halde maaş aldıkları ve Mihalıççık Belediyesi’ne ait fidanlığın satışı sırasında ihaleye fesat karıştırıldığı iddia edilmiştir.  Halkımızda büyük bir tepki yaratan ve şaşkınlık uyandıran haberler karşısında günlerdir halkımız Mihalıççık Belediye Başkanlığı’ndan ve AK Parti Mihalıççık İlçe Başkanlığı’ndan açıklama beklemektedir. Ancak halen tatminkar bir açıklama yapılmamıştır.
“SİCİL ÖZETİ KAMUOYU İLE PAYLAŞILSIN”
Konu ile ilgili yapılan tek açıklama, Mihalıççık Belediye Başkan Yardımcısı Engin Eren’in haberden günler sonra yapmış olduğu ve sadece kendisi ile ilgili konuya değindiği ancak bu konuyu da izah etmekten uzak bir açıklamadır. Yapılan açıklamada Engin Eren, sabıka kaydının (adli sicil ve arşiv kaydı) olmadığını belirtmiş, konu ile ilgisi olmayan şahsi bilgilerinden bahsetmiş ve çeşitli yorumlarda bulunmuştur. Öncelikle belirtmek isteriz ki sabıka kaydı ile bir memurun sicil kaydı birbirinden farklıdır. Bu nedenle sayın Engin Eren’den verilen sicil özetinin kamuoyu ile paylaşılmasını bekliyoruz. Bu halde tüm şaibe ortadan kalkacak ve gerçek olmamasını umduğumuz bu haber de anlamsız kalacaktır.
“PERSONEL LİSTESİ KAMUOYU İLE PAYLAŞILSIN”
Mihalıççık Belediyesi’nde İŞKUR projesi kapsamında çalışıyor gibi görünen ancak gerçekte çalışmayan kişiler olduğu iddiası ile ilgili olarak bugüne kadar bu kapsamda çalışan kişilerin listesinin kamuoyu ile paylaşılması gereklidir. Bu durumda konu şeffaf hale gelecektir.
“BELGELERLE İZAH EDİLSİN”
Mihalıççık Belediyesi’ne ait fidanlığın satışında ihaleye fesat karıştırıldığı iddiası ile ilgili olarak, bu satış ve ihale süreci ile ilgili evrakların kamuoyu ile paylaşılması ve iddialar gerçek değil ise doğrusunun resmi belgeler ile izah edilmesi gerekmektedir.
MECLİS ÜYELERİ RAPORU TALEP ETTİ
Haberlerde yer alan iddiaların gerçek olmamasını temenni etmekle birlikte, tüm iddiaların işe ilgili evrak ve bilgilerin yanında, haberlerde bahsi geçen müfettiş raporunun bir örneği, belediye meclis üyelerimiz tarafından Mihalıççık Belediyesi’ne yapılan yazılı müracaat ile talep edilmiştir. Tarafımıza bilgi verilmesi halinde konunun açıklığa kavuşturulması adına, edinilen bilgiler Mihalıççık halkı ile paylaşılacaktır.
“SONUNA KADAR TAKİPÇİSİYİZ”
İlçemizin zaten kısıtlı olan kaynaklarının iddia edildiği gibi birilerine çıkar sağlamak adına harcanması, kamunun zarara uğratılması, usulsüz ve yasadışı işlemler yapılması halinde Mihalıççık halkı adına bu duruma göz yummayacağımızı ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.  
 Mihalıççık Belediyesi ile ilgili iddialara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz
 http://www.esgundem26.com/gundem/siciline-bakildi-mi-h3445.html
 http://www.esgundem26.com/gundem/ise-gitmeden-maas-almislar-h3489.html
 http://www.esgundem26.com/gundem/arazi-satisinda-ihaleye-fesat-iddiasi-h3516.html
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.