ARAZİ SATIŞINDA İHALEYE FESAT İDDİASI

Mihalıççık Belediyesi tarafından yapılan fidanlık satışı ihalesine fesat karıştırıldığı ve söz konusu taşınmazın başka bir kişiye usulsüz yollarla devredildiği iddia ediliyor.

ARAZİ SATIŞINDA İHALEYE FESAT İDDİASI
19 Ocak 2017 Perşembe 13:06

İddialara göre, Mihalıççık Belediyesi tarafından Camikebir Mahallesi’nde bulunan 89 bin metrekarelik belediye fidanlığı satışı için ihaleye çıkıldı. İhaleye katılmak için iki alıcı başvuruda bulundu. Yine iddialara göre belediyenin ihaleye daha önceden belirlediği bir kişiye vermek istemesi ve diğer alıcının önüne geçmek için ihaleyi iptal ettiği öne sürüldü. İhalenin iptali içinse hiçbir geçerli nedenin bulunmadığı belirtilerek, ihalenin tekrarlanmadığı öğrenildi.  İhalenin iptal edilmesinden kısa süre sonra, fidanlığın borç karşılığı şeklinde bir gerekçe ile asıl sahibinin Belediye Başkanı İsmail Uysal olduğu iddia edilen ancak resmiyette Hayati Karadağ isimli şahsa ait olduğu görünen Üçgen İnşaat şirketine usulsüz olarak devredildiği iddia edildi. Fidanlığı devralan Üçgen İnşaatın ise, daha önce bu taşınmazın satışı hakkındaki ihaleye katılmak için teminat yatırdığı öğrenilen İlhan Aydın adlı kişiye aynı gün fidanlığı devrettiği ileri sürüldü. İlhan Aydın adlı kişinin fidanlığı devraldıktan sonra fidanlık üzerindeki ağaçları sökerek üzerine tavuk çiftliği yapmak için çalışma başlattığı iddia edildi.   
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.