MESAJ ADRESE ULAŞTI MI?

MESAJ ADRESE ULAŞTI MI?
25 Kasım 2016 Cuma 09:58

Salı günü Tepebaşı Belediyesi’nin TBMM’ye düzenlediği kültür gezileri kapsamında Başkent’te gittim. Sadece ben değil, Eskişehir’deki kadın gazetecilerde katıldı geziye. 
Aynı gün AK Parti’nin önerisiyle gündeme gelen ‘cinsel istismar’ düzenlemesine tepki göstermek için Türkiye’nin tüm illerinden binlerce kadın da Meclis’e gelmişti.
Yaşanan yoğunluk nedeniyle Meclis’e girişimiz ileri saatlere sarktı.  Belde evlerinde eğitim gören kadın kursiyerler ile birlikte akşam saatlerinde Kemal Kılıçdaroğlu ile buluştuk. Kılıçdaroğlu, Eskişehir’den gelen misafirlerine yakın ilgi gösterdi. Kısa da olsa sohbet etti. Kadın gazetecilere de 5 dakikasını ayıran Kılıçdaroğlu, sorduğumuz sorulara yanıt verdi.
***
Kılıçdaroğlu’na ‘Eskişehir’de 2019’un hesabını yapanların, partide huzursuzluğa neden olduğunu, bu konuda genel merkezin bir müdahalesinin olup olmayacağını’ sorduk. Kılıçdaroğlu, bu konuda net konuştu.“Türkiye’nin bugün içinde bulunduğu şartlar dikkate alındığında parti içi iç çekişmeler ya da tartışmalar ne partiye, ne de Türkiye’ye hiçbir yarar getirmez. Eğer bir Cumhuriyet Halk Partili, Türkiye’nin geleceğinden kaygı duyuyor ve bu kaygının giderilmesi yönünde irade beyan etmeyip de, parti içi kısır tartışmaların parçası oluyorsa onu CHP’li saymak doğru değil. O CHP’li olamaz.”
Kılıçdaroğlu mesajı verdi. Ancak bu sözler gerçekte nasıl bir karşılık bulur bilemeyiz. Eskişehir’de dağılmışlık görüntüsü veren il başkanın ilçe başkanlarından, milletvekilinin diğer milletvekillerinden, belediye başkanlarının birbirinden habersiz olduğu, yapılan, söylenen her sözle ‘bölünmüş ve parçalanmışlık’ görüntüsü veren CHP’liler umarım genel başkanın ‘parti içi iç çekişmeler ya da tartışmalar ne partiye, ne de Türkiye’ye hiçbir yarar getirmez’ sözlerine kulak verir.
***
Genel başkan, “Belediye başkanlarının yaptıkları çalışmalarla Eskişehirlilerin, Eskişehir’in yeniden CHP’ye verilmesinde bir irade sergileyeceklerini’ söyledi ama bu dağılmışlıkla bu biraz zor görünüyor.
Kılıçdaroğlu’na, Büyükerşen’i sorduk. “2019’da başkanlığa aday olursa, adaylığını destekler misiniz?’ dedik. Kılıçdaroğlu bu soruya ise, “Tabiî ki, niçin olmasın” diyerek yanıt verdi.
***
2019 önemli bir tarih. Eğer koşullarda bir değişiklik olmazsa 2019’da seçim var. Seçimlere daha iki yıl varken, CHP’de güç savaşları başladı.  Parti içerisinde denklemler, ittifaklar, stratejiler, planlar yapılıyor.  2019’daki köşe kapma savaşı ise CHP’ye zarar veriyor. İlerleyen günlerde Genel Merkezi’n bu duruma bir müdahalesi olup olmayacağını bekleyip göreceğiz.   
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.