Kurtulmuş’tan KHK bilançosu: 111 bin kamu çalışanı ihraç edildi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, darbe girişiminin ardından kamu çalışanlarının yüzde 3,5’inin ihraç edildiğini söyledi.

Kurtulmuş’tan KHK bilançosu: 111 bin kamu çalışanı ihraç edildi
18 Temmuz 2017 Salı 12:34

Bakanlar kurulu sonrası açıklama yapan Kurtulmuş, 26 KHK’yla 111 bin 240 kamu görevlisinin ihraç edildiğini, 32 bin 180 görevlinin de uzaklaştırıldığını belirtti.
 

Hükümet sözcüsü, yapılan itirazlar sonucunda 35 bin 639 kamu personelinin görevlerine iade edildiğini kaydetti.

Kurtulmuş, ihraç edilenlerin, 3,5 milyon kamu çalışanının yüzde 3,5’unu oluşturduğunu kaydetti.

‘4 bin 888 mal varlığına el konuldu’

Kurtulmuş, darbe girişiminin ardından ‘FETÖ’ye gelen ekonomik yaptırımlara da değindi: “Bu örgütün maddi kaynaklarının kurutulması da bu örgütle mücadelenin en temel adımlarından birisidir. Bunun için örgütle irtibatlı olan 966 şirkete el konulmuş ve TMSF’ye devredilmiştir. Ayrıca bu şirketlerin yaklaşık 4 bin 888 mal varlığına el konulmuş bu mal varlıklarının taşınmazlarının Maliye’ye devri sağlanmıştır. Ayrıca, finansal mücadelenin gerçekleştirilmesi için her türlü imkanla bunlarla mücadele edilecek, finansal kaynakları da kurutulacaktır.” (DİKEN)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.