‘Anıtkabir’e konut’ iddiasını yalanlayan Bozdağ: Mimarlar Odası çarpıtıyor

Hükümet, Anıtkabir’in imara açılmasının söz konusu olmadığını savunarak, Mimarlar Odası’nı ‘çarpıtma’ yapmakla suçladı.

‘Anıtkabir’e konut’ iddiasını yalanlayan Bozdağ: Mimarlar Odası çarpıtıyor
18 Temmuz 2017 Salı 12:39

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11 Mayıs 2016’da aldığı kararla 1/5000 ölçekli nazım 1/1000 ölçekli Anıtkabir Tarihi Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planları’nda değişikliğe gitmişti.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi de, düzenlemeyle Anıtkabir’in yapılaşmaya açılabileceğini açıklamıştı.

‘Onların söylediği gerçek değil’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bu düşünceye sahip olmadığını kaydetti.

Yeni bir inşaat yapılmayacağını söyleyen Bozdağ, Mimarlar Odası’na yüklendi: “Mimarlar Odası’nın çarpıtması var, onların söylediği gerçek değil. Milli Savunma Bakanlığı’nın kullanmakta olduğu lojmanlar var, o da Anıtkabir’in içinde değil, karşı tarafta. Melih Gökçek onunla ilgili bir konu olduğunu söyledi. Yeni bir inşaat falan değil.” (DİKEN)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.