KÜLLİYEYİ BAŞBAKAN YARDIMCISINA SORDU

CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Esgündem26’nın gündeme getirdiği Kurşunlu Külliyesi’nin 2017’de Odunpazarı Belediyesi’ne kiralanmayacak olmamasını TBMM’ye taşıdı.

KÜLLİYEYİ BAŞBAKAN YARDIMCISINA SORDU
09 Kasım 2016 Çarşamba 12:48

CHP'li Çakırözer, 31 Aralık'ta sözleşmesi sona erecek olan Kurşunlu Külliyesi sözleşmesini Meclis gündemine getirerek, Vakıflardan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'a sordu.  Konuşmasına Külliye'nin 2004 yılından bu yana Odunpazarı Belediyesi'ne tahsisli olduğunu hatırlatarak başlayan Çakırözer, “ Tarihi Kurşunlu Külliyesi 2004 yılından beri Odunpazarı Belediyesi tarafından kullanılıyor. AKP'li Belediye Başkanı Burhan Sakallı döneminde de belediye tarafından kullanılmaya devam eden Külliye,  neden şimdi boşaltılmak isteniyor. Belediye'nin CHP'ye geçmesi bunda bir etken midir” dedi.
Odunpazarı Bölgesinde yer alan Külliye'nin, kültür merkezi haline dönüştüğünü dile getiren Çakırözer, “  Burası Eskişehir’in turistik bir bölgesi ve Odunpazarı Belediyesi verdiği personel desteğiyle de buranın en güzel şekilde hizmet vermesini sağlıyor. Külliyede düzenlenen toplantılar, festivaller, sergiler verilen hizmetin en güzel örneklerinden.  Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ile Bakanlığınız arasında çözüme gidilmeli ve Kurşunlu Külliyemiz boşaltılmamalıdır.   Külliye kültür merkezi olarak hem Eskişehirli hemşehrilerimize hem de bölgeye gelen ziyaretçilerimize hizmet vermeye devam etmeli ve Odunpazarı Belediyesi'nde kalmalıdır” diye konuştu.
Hizmet bürokratik engele takılıyor
Yine Odunpazarı Belediyesi sınırları içerisende yer alan ve geçtiğimiz aylarda  Kütahya Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce yıkılmak istenen  Gökmeydan Spor Tesislerini de Meclis gündemine taşıyan CHP'li Çakırözer, Odunpazarı Belediyesi'nin Eskişehirlilere sunduğu hizmetlerin bürokratik engellere takıldığını belirtti. Çakırözer şunları söyledi: “Odunpazarı ilçemiz sınırları içinde Gökmeydan Mahalle’mizde 2011 yılında pazar yeri yapılması için tahsis edilen araziyi, pazar yeri esnafı buraya gelmediği için Odunpazarı Belediyemiz burayı spor tesisleri hâline getirdi. Ben de bizzat gidip gördüm bu spor tesislerini. Halk onların kalmasını istiyor, çocukları orada değişik spor dallarını öğrenme ve oynama şansına sahip.  Bu spor tesislerinin Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne ne gibi bir zararı var ki yıkılmak isteniyor? Çoçuklarımızın fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarını karşıladığı bu alanlar yıkılmamalı ve Eskişehirlilere hizmet vermeye devam etmelidir.”
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.