KONCUK: MEMURUN YARALARI AZIYOR

Türkiye Kamu-Sen, Türkiye'nin 25 ilinden gelen çok sayıda üyesi ile 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlamak için Eskişehir'de bir araya geldi.

KONCUK: MEMURUN YARALARI AZIYOR
01 Mayıs 2017 Pazartesi 15:47

KAMU SEN 1 MAYIS'I ODUNPAZARI'NDA KUTLADI
İlgili Galeriye Git

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Kamu-Sen’e bağlı sendika Genel Başkanları, Genel Yöneticileri ve 25 ilden gelen üyeler Atatürk Bulvarında bir araya geldiler. Toplanan kalabalığa, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve CHP Eskişehir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’ de alana gelerek destek verdiler. Türkiye'nin 25 ilinden gelen Türkiye Kamu-Sen üyeleri sloganlar ve şarkılar eşliğinde Atatürk Bulvarı’ndan Odunpazarı Meydanı’na doğru yürüdüler. Yürüyüş esnasında yollara gül suyu dökerek “gül alan el gül kokar” mesajı verildi.
Meydanda toplanan kalabalığa seslenen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk şu ifadelere yer verdi: Türkiye Kamu-Sen olarak yalnızca kamu görevlileri için değil, işçilerimiz, işsizlerimiz, emeklilerimiz, gençlerimiz için hak yolunda mücadele veriyoruz. Eskişehir, kurtuluş mücadelemiz için verdiğimiz beş önemli meydan savaşının üçüne şahit olmuş, gerçek bir er meydanıdır.  Bizler de bu güzel şehrimize, kurtuluşumuza vesile olacak bir sürecin başlangıcı olması dileklerimizle, en temel insani ve demokratik haklarımızı haykırmaya geldik. Yıllardır her 1 Mayıs’ı gereksiz tartışmalar ve gerginlikler içinde, biber gazı eşliğinde kutluyoruz. Artık çalışan sorunlarının biber gazında boğulmasını istemiyoruz.
 ‘Sendikacılıktan anlamayanların yetkili olduğu yerde yaralar sarılmıyor’
Konuşmasında Ali Ekber Çiçek’ten, ‘‘dünya için gül benzini soldurma, halden bilmeyene halin bildirme, tabip olmayana yaran sardırma, azdırırsın bir gün yarayı gönül’’ dörtlüğü ile devam eden Koncuk, şimdi ne başımızdakiler ne de yetkilendirilmiş sendikamsı yapıların memurun halinden anlamadığı açık. Sendikacılıktan anlamayanların yetkili olduğu yerde de yaralar sarılmıyor, memurun yaraları azıyor işte.
 
‘Hiçbir güç bizleri yolumuzdan döndürmeyecek’
 Gerçek anlamda sendikal haklarımıza kavuşmak, sosyal devlet ilkesini hayata geçirmek için kararlılıkla mücadele edeceğiz. Toplumumuzdaki gerginliklerin kutuplaşmaların son bulması, milli birlik ve beraberliğimiz, hoşgörü ikliminin yeniden yeşertilmesi için bütün azmimizle çalışacağız. Türkiye Kamu-Sen’in bu coşkusu, bu birlikteliği memurlarımızın tek umudu, gerçek temsilcisi olduğunun göstergesidir. Bizler işçisi, memuru, emeklisi, işsizi ile birlik olmak zorundayız. Tek başımıza yalnız kalırız ama hep birlikte dağ olur,  direniriz; sel olur her engeli aşarız. Tek başımıza güçsüzüz ama hep birlikte yenilmez oluruz. Biz birlikte Türk oluruz, Türkiye oluruz.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.