KİMSENİN EMEĞİ BOŞA GİTMEDİ

Cumhuriyet Halk partisi Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, referandum sonuçlarını değerlendirerek “ Yüreğini bizimle birlikte bu yola koyan kimsenin emeği boşa gitmedi” dedi.

KİMSENİN EMEĞİ BOŞA GİTMEDİ
17 Nisan 2017 Pazartesi 14:54

Usluer, referandum çalışmaları boyunca hayır için çalışan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin varlık yokluk meselesine kendini siper eden herkese teşekkür borçlu olduklarını dile getirdi. Usluer, “Devletin bütün imkanlarını son noktasına kadar kullanan, medyayı zapt eden ve hayır oyu kullanacakları tehdit ve korkutma yoluyla engellemeye çalışan bir iktidara karşı dimdik duran her bir yurttaşımızın emekleri asla boşa gitmedi. Bu süreci unutmayın, yarınlarımız bugün bu çabalarımız sayesinde aydınlanacak bundan hiç şüpheniz olmasın. Biz baskıya, zulme, tek adamlığa karşı, gerçek demokrasi ve özgürlükler için tek yürek olduk. Bu nedenle özgürlük ve barış içinde bir ortak yaşamı hep birlikte kurana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Dün sonuçlar açıklandığında ağlayan yol arkadaşlarımız oldu, özellikle onlara söylüyorum; bu bir yenilgi değil. Dalga dalga yayılan bir sel gibiyiz ve o duvarları yıkacağız” dedi.  
YSK’YA TEŞEKKÜR NE DEMEK?
“Şimdi soruyorum ben Sayın Cumhurbaşkanına; bu seçimin nasıl bir özelliği vardı ki YSK’ya teşekkür etti? Şimdiye kadarki seçimlerin hangisinde Sayın Erdoğan YSK’ya teşekkür etti? Peki YSK açıklayacak mı kaç tane pusula mühürsüzdü? Kaçı “evet” kaçı “hayır” çıktı bu pusulaların? Olması gereken olur da o oylar iptal edilirse sonuç ne olacak? Çok açık ve net söylüyorum, milletin egemenliği çaldırtmayız! Bu işin peşini bırakmayacağız. Bu sonuçlara göre milletin yüzde 50’si bu kadar baskıya ve iktidar gücüne rağmen hayır dedi ve bu sayı artacak.”
AYDINLIĞIMIZ SANDIĞA YANSIDI
“Eskişehir milletvekili olarak yine şehrimle guru duyduğumu belirtmek isterim. Bizim aydınlığımızı yansıtan bir sonuç çıktı sandıktan hatta AKP'nin oyunun hayli yüksek olduğu ilçelerde dahi ciddi oranda bir atış göstermiş olmamız Eskişehir'in bu değişime karşı net bir duruş sergilediğini göstermiştir.”
BU DAHA BAŞLANGIÇ
“Her şerde bir hayır vardır. Referandum öncesinde siyasi, ekonomik istikrar diyerek, terörü bitireceğiz diyerek yola çıkan AKP’nin önünde hiçbir engel ve bahane kalmadı. Yol açık. Şimdi ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi istikrarsızlığı çözmelerini ve terörü ivedilikle bitirmelerini bekliyoruz. Vesayeti aldılar. Bundan sonra hiçbir bahaneleri olamayacak. Bizler bu referandum sürecinde çok güzel işler yaptık, birbirimizle temas ettik, özlediğimiz bir hava yarattık ve umut dolduk. Devletin tüm olanaklarını kullanan bir iktidar partisine karşı yüreklerimizle çoğaldık. Bu büyük bir başarıydı. Bu başarıyı sağlamada katkısı olan siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına ve bireysel katkı sunan herkese teşekkür ediyorum ve yine diyorum ki kimsenin emeği boşa gitmedi. Bu daha başlangıç.”​
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.