"EVET"Lİ TÜRKİYE NASIL OLACAK?

Evetten beklentiler büyük. Aşsıza aş, işsize iş olması gerekiyor bir yerde.

"EVET"Lİ TÜRKİYE NASIL OLACAK?
17 Nisan 2017 Pazartesi 17:05

Ortadoğu kan çölünün vahası idi Türkiye... Tek adamların hükümranlığının sürdüğü bölgede kör topal bir demokrasisi vardı hani nicedir.  Denildi ki; “Türkiye’yi daha iyi hale getireceğiz” ve bizden “evet” dememiz istendi. Sandık başına gittik ve %51 "evet" dedik. Kimilerine göre prangalarından kurtuldu devlet, kimilerine göre artık dünya bizden korksundu “ne gerek varsa dünyayı korkutmaya”. Ama "evet" denildi. Bir aldatmaca yoksa bu işte; artık devletin önünde hiçbir engel yok. İşsizlik oranı tavan yapmışken, enflasyon almış başını gitmişken, fakirlik artık sokaklardan akıyorken yetişti yardımımıza bir “evet”. Evetten beklentiler büyük. Aşsıza aş, işsize iş olması gerekiyor bir yerde. Artık cumhurumuzun başı mesela sigara yoklaması yapmak için dolaşmayacak sokakta. Vatandaş soracak çünkü, “evet verdik et nerde, ekmek nerde?” …Bu ülkenin %51’i güvendi “evet” dedi. Bu ülkenin %49’u “hayır” diyerek evete güvenmediğini gösterdi. Ama neticede AK Parti iktidarının istediği bir evetti onu da vatandaş verdi. Bundan sonrası yük AK Parti’nin omzunda. Mesela gençlerin tabuta girmemesini isteyecek “evet” diyende, “hayır” diyende. Prangalardan kurtuldu devlet ya; Mesela çocuklara tecavüz edilmesin diye güçlü bir itirazı olacak %51’inde, %49’unda. 15 yıldır iktidarda olan Ak Parti'den artık özgürlüğün bedelini isteyecek evet diyen de, hayır diyen de...
Utanmayı bilmeyenden korkarım
% 65 ile açılınca sandıklar bizimkinin yüzünde haklılığın vermiş olduğu bir gurur, bir onur, bir özgüven. %51’e düşünce evet, bizimkinin yüzünde en ufak bir kızarma yok. Murat Taşkın demiş “artık adil  gür’e saat bile sormam.”Bizim baş anketçi için bunun bir anlam ifade edeceğini düşünmüyorum….
 Nerede o eski muhafazakârlar
Evet’i kutlayanlara baktığımız zaman bir dönemin muhafazakârlarına insan daha bir saygı duyuyor. Muhafazakârlık kendi içinde, kendi özünü kemiren yeni bir güruh yaratmış. Ne dış görünüşte, ne söylemde muhafazakarlığı “m”sini içinde barındırmayan bu kitle, Türkiye’deki yeni sağın tarifi olacak kısa zaman içerisinde. Kıyafetler olabildiğince janti, sloganlar alabildiğine yırtıcı…
Tek kişilik dev anket şirketi
İbrahim Ağabey (Arslan) çok üzgün, ama çok. Biraz kendisini toparlasın... Değme anket şirketlerine nal toplatan tahminlerini konuşacağız. Kendisine çok fazla soru soracağım için bu yazı ile kendime yer ediniyorum.

 


Etiketler; #soner uçak
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İncitatus - 7 yıl önce
Evet bu seçimlerin sonuvu Adil Gür'e kapak olsun.