KADINLAR TASARIYA KARŞI AYAKLANDI

Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar, tecavüz hükümlülerine mağdurla evlenmeleri takdirde affedilme imkanı sunan yeni yasa tasarısına karşı yürüyüş düzenledi.

KADINLAR TASARIYA KARŞI AYAKLANDI
19 Kasım 2016 Cumartesi 16:58

“Tecavüz edenlere daha yaptırımlar uygulamak yerine hükümet tecavüzcüleri aklamak ve tecavüzü meşrulaştırmak yoluna gidiyor” diyen kadınlar, “Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın açıktan destek verdiği , gelen tepkiler üzerine özrü kabahatinden büyük sözleriyle gaf yaptığı ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da söylemleriyle masumane göstermeye çalıştığı bu vahim tabloda cinsel saldırıda bulunan fail ile yapılacak evliliğin tecavüzü aklayacağı algısının halk gözünde oluşturmaya çalışan bir siyaset yalanı ile karşı karşıyayız. Mevcut kanun tasarısına sunulan bu önerge henüz yasallaşmamış olsa da Olağanüstü Hal Türkiye’sinde meclisi dahi devre dışı bırakarak çıkarılan kanun hükmünde kararnameler ile yurttaşlarımızın hukuki güvenliği kalmamıştır; biz ses vermezsek, çocuğun çıkardığı ses olmazsak, fırsatçı iktidarın öteden beri mecliste bekletilen kanunların yasalaşması için ellerini havaya kaldırmaktan geriye durmayacaktır.”
“Çocuk istismarı hem Türkiye Anayasası’ nda hem de uluslar arası belgelerde çocukların korunması ve yararlarının gözetilmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Çocuğun cinsel istismarı insanlık suçu kapsamındadır.Adı üstünde çocuktan bahsedilirken 15 yaşın altında henüz ergin olmayanların kendi rızasıyla ilişkiye girmelerini olağan bulan ancak bu yaştaki çocukları değil, onlara tecavüz edenleri, onlarla evlenmek isteyenleri kollayan bir siyaset fikrinin yarattığı tahribat hükümet marifetiyle yapılacak yeni kanunların güvencesidir. Ülkemizde yaratılan gerici ve faşizan zihniyetin başta çocuklar ve toplum üzerindeki tahakkümü kabul edilemez ve dinsel referanslar eşliğinde tecavüzün meşrulaştırılması için ortaya atılan gerekçeler tartışmaya dahi açılamaz” diyerek yasa tasarısına tepkilerini gösterdi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.