KADIN İSTİHDAMI İÇİN ÖNEMLİ PROJE

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya, Toplum ve Aile Merkezleri (TADEM) projesini sundu.

KADIN İSTİHDAMI İÇİN ÖNEMLİ PROJE
12 Kasım 2016 Cumartesi 16:03

Günay, kadınların iş hayatında daha çok yer alması, toplumun en temel yapı taşı olan ailenin bilinçlendirilmesi, neticesinde kadın istihdamını artırmayı, sosyal fayda ve eğitim fırsatları oluşturmayı ve Eskişehir’in genel ekonomik ortamına katkıda bulunmayı amaçlayan “TADEM’ projesini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’ya sundu. Odunpazarı Kadın Gelişim ve Kültür Derneği bünyesinde yürütülen projenin, 36 ay sürmesi bekleniyor. 18-45 yaş arası dezavantajlı ve işsiz durumdaki kadınları hedefleyen projenin uygulanması ile şehirde kadın istihdamını artırma, sosyal fayda ve eğitim fırsatları oluşturma, ilin genel ekonomik ortamına katkıda bulunulması söz konusu olacak ve sağlanabilecek gelişmeler ile çarpan etkileri oluşacak. Proje, başta Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere, kamu kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları (STK) işbirliği ile gerçekleşecek.
Proje hakkında bilgilendirme yapan Vekil Günay, kadınların iş hayatında yer almasının, bireysel ve toplumsal kalkınma açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Bu sebepten dolayı kadın istihdamını önceleyen politikalar geliştirildiğini aktaran Günay, “Ancak ulusal politikaların yanı sıra, yerel dinamikleri de hayata geçirmemizin önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın desteği ve himayesinde Eskişehir kent merkezinde Toplum ve Aile Merkezleri oluşturulmaktadır” dedi.
“Kadınların bilgi, beceri ve eğitim düzeyi arttıkça, iş gücüne katılım olanakları da artmaktadır”
Projenin amacının sürdürülebilir bir yapı içinde TADEM’leri kurmak olduğunu aktaran Günay, “Belli merkezlerde kurulacak TADEM’lerde eğitim seviyesi ve yaşadıkları sosyal çevrenin yapısına bağlı olarak dezavantajlı konumda bulunan kadınların bireysel ve sosyal gelişimlerine destek verilecek, el becerileri ve iş bilgileri geliştirilerek ekonomik değere dönüştürmelerine yardımcı olunacaktır. Günümüzde kadınlar, gerek toplum tarafından biçilen cinsiyet rollerinin oluşturduğu baskılar nedeniyle aile içi yoğun sorumlulukları, gerekse eğitim düzeylerinin yetersizliği, kadın istihdamını kısıtlamaktadır. Kadınların bilgi, beceri ve eğitim düzeyi arttıkça, iş gücüne katılım olanakları da artmaktadır. Bu nedenle örgün eğitim alamamış kadın emeğine nitelik kazandırabilmek için, bilgi ve beceri geliştirmeye yönelik yaygın eğitime ihtiyaç sürdürülebilir bir yapı vardır” ifadelerini kullandı.
“2 bin kadın bu proje ile eğitim alacak, bin 500 kadın da sertifika sahibi olacak”
Proje sayesinde 2 bin kadının eğitim alacağını belirten Günay, konuşmasına şöyle devam etti:
“Bu kapsamda 500 kadına girişimcilik eğitimi ve sertifikası, 500 kadına iş güvenliği, etkili iletişim ve liderlik eğitimi ve sertifikası, 500 kadına geleneksel el sanatları eğitimi ve sertifikası, 2 bin kadına da istihdam amaçlı teknik eğitim verilmesi planlanmaktadır.”
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.