İNSANLAR KENTLERİYLE GURUR DUYMALI

Trabzon'da Yerel Yönetimler ve Sistemin Sorunları konferansında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Eskişehir'de yaptıklarını ve yaşadıklarını anlattı.

İNSANLAR KENTLERİYLE GURUR DUYMALI
29 Kasım 2016 Salı 20:42

 
 

Trabzon'da Yerel Yönetimler ve Sistemin Sorunları konferansında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen Eskişehir'de yaptıklarını ve yaşadıklarını anlattı. Trabzon'da yapılması planlanan hafif raylı sisteme atıfta bulunan Büyükerşen, "Bize de 'Tramvay fizibıl değil', 'Nüfusunuz fizibıl göstermiyor' diyorlardı ama onlara rağmen yaptık" dedi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, parti yöneticileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımın bir hayli yüksek olduğu, tek bir koltuğun bile boş kalmadığı konferansta vatandaşlar merdivenlerde, koridorlarda ya ayakta durarak ya da oturarak Büyükerşen'i dinledi. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Eskişehir'in dönüşümünü anlattığı konferansta Trabzon ile ilgili karşılaştırmalar yaptı. Büyükerşen, şunları söyledi

"Öyle bir şehircilik yapmalıyım ki bu şehirde yaşayanlar şehirlerini sevmeli ve bununla gurur duymalılar diye düşündüm. Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra bir bir projeleri incelemeye başladım. Fizibıl olanlarına baktım. Çünkü hazır param yoktu. Belediyeyi borçla devralmıştım. Depremden dolayı bir yıl hiç bir şey yapamadım. Üniversiteden arkadaşlarla projeleri hazırlamaya başladık. Paramız yoktu. Avrupa Yatırım Bankası'na gittim ve projelerimi sundum. 'Çok umutlu olmayın' dediler ama projelerimizi beğendiler ve istediğimiz ödemeleri yaptılar. Aldığımız kredilerle bu günkü şehrimizi yapılandırdık."

BİZE DE 'TRAMVAY FİZIBIL DEĞİL' DİYORLARDI

Trabzon'da yapılması planlanan hafif raylı sisteme de atıfta bulunan Büyükerşen, "Su, kanalizasyon, ulaşım ve tramvay gibi alt yapı sorunlarına öncelik verdik. Bunları çözdükten sonra gençlere ve çocuklara yöneldik. Tramvay da Türkiye'de ilklerden biri. Oturduk, Devlet Planlama Teşkilatı'nda uzman geçinenlerle tartıştık. 'Tramvay fizibıl değil' diyorlardı. 'Nüfusunuz fizibıl göstermiyor' diyorlardı ama onlara rağmen allem ettik, kallem ettik siparişi verdik. Tramvay sistemi kuruldu. Önce esnaf raylarla yollar kapandı diye küplere bindi. Şimdi tramvayın geçmediği yerdeki esnaf, 'Buradan da tramvay geçir ve diğer vasıtalara yolu kapa' diyor" dedi.

PLAJ FANTEZİ DEĞİL, SOSYAL DEMOKRATLIKTIR

Denizi olmayan Eskişehir'e nasıl plaj yaptığını anlatan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen salondaki partililerin, "Siz olmayan yere deniz getirdiniz. Biz de var olan denizi yok ediyoruz" diye seslenmesi üzerine konuşmasını, Fantezi gibi geliyor ama benim öyle fantezim yok. Seçim öncesi ekibimle birlikte Porsuk'un etrafında ıslah çalışmaları için bulunuyorduk. Etrafımızdaki çocuklara baktım; hepsinin bacaklarında yamukluk var. Irsi olduğunu düşünerek, 'Bu çocuklar akraba mı' diye sordum. Ancak ekibimizde bulunan bir doktor arkadaş, 'Denize girmeyen, güneş görmeyen, D vitamini eksikliği olan kişilerde görülür. Raşitizm hastalığı' deyince ekibe döndüm, 'Şuraya da plaj yapıyoruz' dedim. Dalga geçtiğimi düşündüler. Bu çocuklar suya girmeli, kum da oturmalı, güneş görmeliler. Sonunda plaj yapıldı. Büyük bir merakla açılışına gittim. Gördüğüm manzara beni mutlu etti. Bu sosyal demokratlığın bir gerekçesidir, fantezi değildir" diyerek noktaladı. Başkanı Büyükerşen, konuşması sonrasında uzun süre alkışlandı.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.