GÜLE GÜLE KOMANDANTE

Küba'nın efsane lideri Fidel Castro Havana'da yaşamını yitirdi. Siyasiler, Fidel Castro’nun ölümünden duydukları üzüntüyü sosyal medya hesaplarından dile getirdi.

GÜLE GÜLE KOMANDANTE
26 Kasım 2016 Cumartesi 16:12


İşte o mesajlar

CHP Milletvekili Gaye Usluer: Biz yenilirsek kalkar yine yeneriz, Diktatörler yenilirse sonları olur. #FidelCastro
CHP Milletvekili Cemal Okan Yüksel: Tarihi değiştiren, özgürlük için savaşan, boyun eğmeyen hakikatli adamlardı. İdeallerin yaşayacak #FidelCastro
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: "Devrimci Atatürk bizim esin kaynağımızdır. Kendinize başka önder aramayın" diyen büyük devrimci Fidel Castro seni unutmayacağız.
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: “Büyük devrimciler her zaman saygıyla anılır. Alnı ak, başı dik, diz çökmeden yaşamıştır çünkü. Güle güle büyük komutan Fidel Castro. Fidel Castro'nun "Devrimci Kemal Atatürk, bizim esin kaynağımız oldu. 1919'da Anadolu'dan emperyalistleri atmak için, Bandırma gemisiyle Samsun'a çıktı. Büyük bir zafer kazandı. Biz de tam 40 yıl sonra, ülkemizden faşistleri kovmak için Granma gemisiyle Havana'ya çıktık. Biz de zaferle kucaklaştık. Ben de devrim gerçekleştirdim. Ama Atatürk'ün yaptıklarını yapamazdım. Türkler sağdan sola doğru yazarken Harf Devrimi ile tam tersi yönde yazmaya başladı. Kıyafet Devrimi ve Medeni Kanun'la kadınlara getirilen statü çok önemliydi. Ona ve devrimlerine hayranım. Kendinize başka bir önder aramayın." sözleri hep hafızamızda kalacak.”
 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç: "Eğer büyük kitleleri ikna edebilmişse, fikirler silahlara ihtiyaç duymaz" Emperyalizmin yenemediği yiğit devrimci Fidel Castro, ölüm de seni yenemeyecek, devrimlerin her zaman yaşayacak. Yolun aydınlık olsun.”
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.