ESKİŞEHİR RESEPSİYONDA BULUŞTU

Vali Azmi Çelik ve eşi Emel Çelik, Cumhuriyetin ilanının 93’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında resepsiyon verdi.

ESKİŞEHİR RESEPSİYONDA BULUŞTU
30 Ekim 2016 Pazar 12:25

ESKİŞEHİR (İHA) – Eskişehir Valisi Azmi Çelik ve eşi Emel Çelik, Cumhuriyetin ilanının 93’üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında resepsiyon verdi.
Vali Azmi Çelik ve eşi Emel Çelik’in davetlileri kapıda karşıladığı resepsiyona, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Hava Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, vali yardımcıları, askeri erkan, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşların üst düzey yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, iş adamları, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
"93 yıllık Cumhuriyet serüvenimiz, bu topraklarda 1071’den bu yana kesintisiz olarak devam eden devlet varlığımızın son aşamasıdır" ifadelerini kullanarak konuşmasına başlayan Vali Çelik, sözlerine "Selçuklu’dan Osmanlı’ya, oradan Cumhuriyet’e kadar devam eden devlet geleneğimiz, millet olarak kadim geçmişimizle ve medeniyet birikimimizin gücüyle zenginleşerek bugünlere ulaşmıştır" diye devam etti.
"Asil Türk milleti 93 yıl sonra da aynı ruh halindedir"
Tüm bölücü ve yıkıcı faaliyetlere rağmen Türk insanının birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını aktaran Vali Çelik, konuşmasının devamında şunları söyledi:
"Cumhuriyet, Kurtuluş Savaşı’nın çok zor şartlar altında verilmesiyle kurulmuştur. Aslında devletle milletin el ele verdiğinde, aynı değerler etrafında bütünleştiğinde, aynı hedeflere yöneldiğinde ne kadar büyük başarılara imza attığını görmek isteyenlerin belki de en çok bu döneme bakması gerekir. Ne mutlu ki, Kurtuluş Savaşı’nda hiçbir boyunduruğu kabul etmeyen asil Türk milleti, 93 yıl sonra da aynı ruh halindedir. Tüm bölücü ve yıkıcı faaliyetlere, tüm gayretlere rağmen, bu millet bin yıllık kadim değerlerini, Cumhuriyet kazanımını duasıyla, emeğiyle, alın teriyle, gerektiğinde de kanıyla korumasını bilmiştir. Büyük bir memnuniyetle belirtmek isterim ki, Cumhuriyetimizin 93’üncü yıl dönümünde iftiharla anacağımız en büyük kazanımlarımızdan biri işte budur. Bölgemizdeki gelişmeler ve terör olayları, bizi hedefimize ulaşmaktan asla alıkoyamayacaktır. Milletimiz birliğine, beraberliğine, kardeşliğine sahip çıktığını, bir olarak, iri olarak, diri olarak, hep birlikte Türkiye olarak ortak geleceğine yürümekte kararlı olduğunu Kurtuluş Savaşından bu yana adeta haykırmaktadır. İlimizin siyasetçileri, memurları, kurum amirleri, eğitimcileri, sanatçıları, sporcuları velhasıl sahip olduğu değerlerin temsilcileri olan sizlerden, bu doğrultuda çok daha fazla gayret beklediğimi özellikle belirtmek istiyorum. Bu duygularla, başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal ve istikbal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmetle, tazimle yad ediyor; resepsiyonumuza katılımlarınızdan duyduğum mutluluğu bir kez daha belirtmek istiyorum."
Konuşmanın ardından Vali Çelik ve eşi Emel Çelik, Orgeneral Küçükakyüz, Belediye Başkan Vekili Adar, şehit aileleri ile birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı anısına yapılan pastayı kesti. Vali Çelik ve eşi Emel Çelik, masaları tek tek gezerek davetlilerle sohbet etti.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.