Eskişehir OHAL’i konuşacak

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Neşet Aykanat, 31 Ekim Pazartesi günü gerçekleşecek, “OHAL ve KHK’lar ile Türkiye Nereye Gidiyor’ konulu panele katılım çağrısında bulundu.

Eskişehir OHAL’i konuşacak
27 Ekim 2016 Perşembe 14:01

Aykanat, 15 Temmuz sonrası ilan edilen OHAL’e tepki gösterek, “OHAL dönemlerini iyi bilen bizler OHAL’in ilan edildiğini duyurulurken temel hak dve hürriyetler ile tıoplumsal yaşama müdahale edilmeyecek açıklamaları ile umutlu bir bekleyişe girmiştik. Fakat bu beklentilerimizin özellikle kentimizde yaşanan barış bildirisine imza atan akademisyenler olmak üzere tüm ülkede başlatılan cadı avı ve yerli yersiz açığa almalar, görevden uzaklaştırmalar ve tutuklamalar ile çok kısa sürede boşa çıkması gecikmemiştir. OHAL’in 3 ayla sınırlı kalmasını ümit ederken ucu açık bir şekilde 3 ay daha uzatılması tamamen hukuksuzluk ve anti demokratik uygulamaların devam etmesine tekrar zemin hazırlamıştır” dedi. Aykanat, KESK, DİSK, TMMOB  ve Tabip Odası ile birlikte, OHAL’in ilanından bugüne ve önümüzdeki dönemlerde Türkiye’yi nelerin beklediğini kamuoyu ile paylaşmak için 31 Ekim Pazartesi günü saat 18:00’de Yunusemre Kültür Merkezi’nde bir panel gerçekleştireceklerini belirtti.  Aykanat, panele konuşmacı olarak CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ile gazeteci Arif Koşar’ın katılacağını söyledi.
 


Etiketler; #esgündem26
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.