Çelik, muhtarlarla buluştu

Vali Azmi Çelik, Tepebaşı Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’na katıldı.

Çelik, muhtarlarla buluştu
21 Kasım 2016 Pazartesi 16:08

Vali Azmi Çelik’in başkanlık ettiği Şoförler Odası Kırmızı Salon’da düzenlenen toplantıya; Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdür Vekili Ayhan Bodur, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Salih Söğüt, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın, İl Sağlık Müdür Dr. Ali Mumcu, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kadir Demirel ve Tepebaşı Bölgesi 91 mahalle muhtarı katıldı.
Mahallede yaşanan sorunların, sıkıntıların ve bunlara karşı üretilecek çözümlerin iletilmesi noktasında gerçekleştirilen bu tür toplantıların önemli olduğuna vurgu yapan Vali Çelik, yaptığı konuşmada, “Bu toplantı sıkıntılarınızı birinci ağızdan bize iletmeniz açısından önem arz etmektedir. Mülki idare amirlerinin il kapsamında sorumluluğu varsa, muhtarlarımızda mahalle düzeyinde aynı sorumluluğu taşımaktadır” dedi.
Büyükşehir yasası ile birlikte köy muhtarlığının mahalle statüsüne dönüştüğünü hatırlatan Vali Çelik, hizmetlerin en iyi şekilde yürütülmesi noktasında ortak bir fikir etrafında toplanmanın son derece önemli olduğunu söyledi. “Bir konuyla ilgili hizmet veriliyorsa bu hizmeti alan insanların düşünceleri bizim için önemlidir” diyen Vali Çelik, seçildiği mahalledeki halkını iyi tanıma adına muhtarlara büyük görev düştüğünü belirtti.
Güvenlikten sağlığa, eğitimden sosyal yaşama kadar çeşitli konularda bilgilendirme yapan Vali Çelik,  yaşadığımız çevreyi temiz tutarak bizden sonraki nesillere yaşanılabilir bir doğa bırakmamızı istedi. Tepebaşı Bölgesinin tarımsal faaliyetlerde aktif olduğunu bildiren Vali Çelik, ana malzemesi toprak olan sektörün önemine vurgu yaptı.
Toplantıda alınan istek ve temennilerin ilgili kurumlara iletileceğini söyleyen Vali çelik, her ay yapılması düşünülen bu toplantılarla vatandaşların sorunlarıyla daha yakından ilgilenileceğini kaydetti.
Tepebaşı Kaymakamlığı tarafından bölgede yapılan çalışmaları aktaran Tepebaşı Kaymakamı Salih Keser de, 2015 nüfus sayımına göre ilçe nüfusunun 333.553 olduğunu ifade etti. İlçe hakkında bilgiler veren Kaymakam Keser, gerek nüfusu, gerek sanayi ve işletmeleri ile bölgenin her geçen gün kalkınarak büyüdüğünü sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Vali Çelik, muhtarların dilek ve temennilerini dinledi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.