Çakırözer , mühendisler ile bir araya geldi

CHP Eskişehir Millevekili Utku Çakırözer, Anayasa referandumu öncesinde pakete ilişkin kaygılarını anlatmaya devam ediyor.

Çakırözer , mühendisler ile bir araya geldi
10 Şubat 2017 Cuma 14:20

CHP’li Çakırözer ziyaretleri kapsamında önceki gün de İnşaat Mühendisleri Odası ve Makina Mühendisleri Odası’na gitti. Oda Başkanları Bülent Erkul, Hakan Ünal ve yönetimleriyle fikir alışverişinde bulunan Çakırözer, CHP’nin ‘Hayır’ deme gerekçelerini anlattı. Çakırözer, “Siyasi görüşü, inancı, kimliği ne olursa olsun birlikte yaşama irademizin bir sembolü olarak, demokrasi, cumhuriyet ve özgürlüklerimiz için ‘Hayır’ diyoruz” dedi.Konuşmasında halk oylamasına sunulacak olan Anayasa paketinin bir parti meselesi olmadığını vurgulayan Çakırözer, “Önümüze getirilen pakette tüm yetkileri sorgusuz, sualsiz, denetlenebilirliği ortadan kaldırarak tek kişide toplamak istiyorlar. Cumhurbaşkanını parti genel başkanı yaparak koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni bir kişinin devleti, parti devleti hâline getirmek istiyorlar. Biz buna karşı çıkıyor, ‘Hayır’ diyoruz. Meselenin parti meselesi olmadığını, demokrasiye, özgür düşünce ortamına inanan herkesin meselesi olduğunu, siyasi partiyi seçmediğimizi, iktidarı belirlemediğimizi ısrarla söylüyoruz. Bu mesele hepimizin ortak meselesi, seçim hepimizin ortak seçimi” diye konuştu.Görüş alışverişi sırasında konuşan Makina Mühendisleri Oda Başkanı Hakan Ünal, demokrasiye, hukuk devletine ve cumhuriyetinin kazanımlarına sahip çıktıklarını, laik, demokratik bir Türkiye’de birlikte yaşamak için ‘Hayır’ dediklerini dile getirdi. İnşaat Mühendisleri Oda Başkanı Bülent Erkul ise, çatı kuruluşları TMMOB’unda ‘Hayır’ kararı aldıklarını dile getirerek, “Geleceğimiz, özgürlüklerimiz ve demokrasimiz içim biz de oda olarak ‘hayır’ diyoruz” dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.