ÇAKIRÖZER'DEN TEŞVİK BÖLGESİ ÇAĞRISI

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Eskişehir'deki yatırımlara yapılması gereken teşvikler konusunda Meclis'te söz aldı

ÇAKIRÖZER'DEN TEŞVİK BÖLGESİ ÇAĞRISI
13 Kasım 2016 Pazar 13:44

Raylı sistemlere özel teşvik bölgesi oluşturulmalı
 
 
Yıllarıdır beklenen Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nin bir an önce karar alınarak hayata geçirilmesini isteyen Çakırözer, inşasına başlanan Ulusal Raylı Sistemler Merkezi için de özel bir teşvik bölgesi oluşturulması gerektiğini vurguladı. Çakırözer, TÜBİTAK ve KOSGEB teşviklerine başvuran Eskişehirli sanayici ve girişimcilerin ödemelerinin geciktiğini belirterek, üretimi ve istihdamı yakından ilgilendiren bu ödemelerin de bir an önce yapılmasını istedi.
 
ESKİŞEHİR BUNU HAKEDİYOR
 
CHP Eskişehir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Utku Çakırözer, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçe görüşmelerinde Eskişehir'deki sanayi, yatırımcı ve küçük ölçekli işletmecilerin talep ve sıkıntılarını Meclis gündemine getirdi.
 
Eskişehir'in sanayi sektörüne olan katkıları göz önüne alındığında, yatırımcıların bütçeden yeterli payı alamadığını ve sanayinin ihtiyaç duyduğu altyapının istenilen desteği göremediğini dile getiren Çakırözer, Eskişehir'deki Raylı Sistemler Merkezi (URAYSIM) için özel teşvik bölgesi oluşturulması gerektiğini dile getirdi.
 
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün de katıldığı görüşmeler sırasında Çakırözer, “Eskişehir'de bu yıl yatırımda aktif hale gelen URAYSİM'e ilişkin AR-GE’nin desteklenmesi adına özel teşvik bölgesi oluşturulmalı. Eskişehirimizin sanayi setörüne olan katkıları göz önüne alındığında, sanayici ve girişimcilerimizin daha verimli çalışabilmeleri adına teşvik edilmeleri gerekir. Özellikle de TÜBİTAK tarafından verilen tekno girişim desteğinde Eskişehir’imizin önceliklendirilmesini istiyoruz. Uygulamalı girişimcilik desteğinde iş yeri açma başarısını göz önünde bulundurursak Eskişehirimiz bunu hak ediyor” dedi.
 
Üniversite sözünüzü unutmayın
 
Eskişehir'deki ileri teknoloji yatırımlarından da söz eden Çakırözer, Eskişehir'e söz verilen Yüksek Teknoloji Üniversitesi'ni hatırlatarak, "Hükümetiniz döneminde söz verilen ve yıllardır beklenen Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nin açılması çalışmaları artık bir sonuca bağlanmalıdır. Bunu iktidarıyla muhalefetiyle tüm Eskişehirliler olarak istiyoruz. Böyle bir üniversite Eskişehiriminiz ülke bilimine ve teknolojisine zaten var olan katkılarını çok daha ileri seviyelere eriştirecektir. Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülüyor ama Bilim ve Teknoloji Bakanlığı da itici güç olabilir" diye konuştu.
 
TUBİTAK ve KOSGEB ödeneklerini yapın
 
Sanayicilerin TUBİTAK ve KOSGEB proje ödeneklerine ilişkin yaşanan mağduriyetleri de dile getiren Çakırözer, “Eskişehir'de Sanayi ve Ticaret odaları ile Ticaret Borsamıza yaptığımziyaretlerimde girişimcilerimizin ve sanayicilerimizin TÜBİTAK ve KOSGEB teşvik ödemelerini aylardır alamadıklarını öğrendim. Yatırımcılarımız bu ödeneklerini alamadıklarını için mağdur durumdalar. Onların mağduriyeti üretime ve istihdama olumsuz yansır. 2017 Bütçesi bağlanır bağlanmaz bu ödemelerin yapılmasını bekleriz” dedi.
 
Bakan'a çağrıda bulundu
 
Çakırözer, bürokrasideki başarılı çalışmalarından tanıdığı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü Eskişehir'e davet ederek, “Eskişehir sanayicisinin, girişimcilerinin başarılarını ve ileriye dönük talep ve beklentilerini bizzat kendisinden dinlenmesini istiyoruz” çağrısında bulundu.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.