BU YOL TRAFİĞİ RAHATLATACAK!

Başkan Büyükerşen, hükümet programına alınan Kuzey Çevre yolu projesini merakla beklediklerini belirterek projenin kent trafiğini rahatlatacağını söyledi.

BU YOL TRAFİĞİ RAHATLATACAK!
08 Kasım 2016 Salı 19:52

Büyükşehir Belediye Meclisi Yılmaz Büyükerşen başkanlığında toplandı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan AK Partili Mustafa Birsen, komisyonlarda kararı alınan konuların meclis gündemine getirilmemesini eleştirerek, komisyon kararlarının  4 aydır Başkan Büyükerşen’in makam odasında bekletildiğini söyledi. Birsen, komisyon kararlarından birisinin 4 ay önce kararı alınan ilçe yolları olduğunu hatırlatarak, Büyükerşen’in re’sen getirdiği kararları da eleştirdi. Birsen, “Komisyonun süresi dahilinde yapmadığı konuları re’sen getirme alışkanlığınız var. Önümüzdeki dönem içerisinde sizin kullandığınız bu re’sen kullanma alışkanlığını AK Parti olarak bizim de kullanacağımızı deklare ediyorum” dedi.
İnsafa gelirsiniz diye düşündüm
Büyükerşen ise, alışkanlık itamını kabul etmediğini belirterek, ilçe yolları konusunda açıklama yaptı. Bazı ilçelerin neredeyse en küçük sokakları, hatta tarladan geçen kanalizasyonun üstünü bile sokak olarak gösterdiğini ifade eden Büyükerşen, “Bu biraz insafsızca. Belki zaman geçer, insafa gelirsiniz diye düşündüm. Karar almak bir şey değil.Ondan sonrasını yapmak mesele. Buna bütçe yetmez. Bu konuda ilçe belediye başkanlarımız bir araya gelip, insaf ölçüsünde makul bir karar alırsa iyi olur” dedi.
Kaldırımlar genişliyor, yollar daralıyor
AK Partili Ahmet Yapıcı ise kent trafiğini gündeme getirdi. Yapıcı, çevre yolu üzerinde yaşanan trafik sıkışlığına dikkat çekerek, 71 Evler’de yapımına başlanılan şehir hastanesi arkasından çevre yoluna alternatif bir yol güzergahı yapılırsa sorunun giderilebileceğini önerdi. Yapıcı, Büyükşehir Belediyesi’nin caddelerde  yaptığı  çalışmalarına değinerek, çalışmaların kaldırımları genişletme yolları daraltma çalışmalarına döndüğünü ifade etti.
Tramvayın OSB’den geçmesi için temaslar başladı
Büyükerşen, Yapıcı’nın trafikle ilgili dile getirdiği sıkıntılara katıldığını belirterek,  71 Evler’de yapımı devam eden hastaneye ulaşımın büyük önem taşıdığını ifade ederek bununla ilgili çalışma yürütüklerini kaydetti. Büyükerşen, tramvayı TEKSAN ve Organize Sanayi’ye götürmek için çalışmalara başladıklarını aktararak, “Bu proje belki 1-2 yıl içerisinde hemen hayata geçemeyebilir. Ancak önümüzdeki 5 yıl içerisinde, organize sanayi bölgesinden kaynaklı ulaşım sorununu çözmek  istiyoruz” dedi.  
1/25 binlik planlar yol gösterecek
Göreve geldiği 1999 yılından bu yana kent nüfusunda yüzde 100’lük bir artış yaşandığını vurgu yapan  Büyükerşen, nüfus artışının ulaşıma olan etkilerinden bahsetti. Ulaşım konusunun sadece Eskişehir’de değil, Türkiye’de önemli bir sorun olduğunu ifade eden Büyükerşen “Biz istiyoruz ki ulaşım konusunda kenti 15 yıl idare edecek ve rahatlatacak bir proje yapalım. Ankara, Kütahya, Bursa, Afyon ve İstanbul’a gidecek olanlar, şehrin ortasından geçen çevreyolunu kullanıyor. Bunu mümkün oldukça şehrin dışına çıkarmak zorundayız. Bu konuda 1/25 binlik planların bize yol gösterici olacağını düşünüyorum.  İlerleyen yıllarda Eskişehir’de sadece tramvay ve toplu taşımacılık değil, banliyö trenleri de çalıştırmak zorunda kalacağız” diye konuştu.
Kuzey çevre yolunu merakla bekliyoruz
Hükümet programına alınan ‘Kuzey Çevreyolu Projesi’nin de, trafik sorununun çözümüne büyük katkı sunacağını anlatan Büyükerşen, “Kente kuruluna her yeni bir fabrika, yeni bir ulaşım sorunu ortaya çıkarıyor. Kuzey çevreyolunun yapılması belki sorunları bu anlamda çözecek.  O da hükümet programında var. Merakla da bekliyoruz. Kuzey çevre yolu olursa o zaman o Ankara istikameti ile Batı istikametindeki yollar bütün yükü taşıyacak, şehir trafiği de rahatlayacak” ifadelerini kullandı.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.