BAKANDAN ‘UYANIK OLUN’ ÇAĞRISI

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törene katıldı. Bakan Avcı, 15 Temmuz’un sıradan bir darbe teşebbüsü olmadığını bir işgal hazırlığı olduğunu söyledi. 15 Temmuz’da milletin bir destan yazdığını ifaden eden Avcı, “Yenildiler, başaramadılar, başaramayacaklar” dedi.

BAKANDAN ‘UYANIK OLUN’ ÇAĞRISI
15 Temmuz 2017 Cumartesi 23:08

Bakan Avcı, konuşmasına şehitleri yad ederek başladı. Avcı, bundan bir yıl önce Türk milletinin dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir destan yazdığını belirterek, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz gecesinde milyonlar sokaklarda tanklar, helikopterlere, silahlı eşkıyaya karşı silahsız ama iman gücüyle direndiler. Bunun dünya siyaset tarihinde bir eşi benzeri yok. Bunu bütün Türkiye ile birlikte sizde başardınız.
 
“BU BİR İŞGAL HAZIRLIĞIYDI”
15 Temmuz’da Türkiye herhangi bir askeri darbe teşebbüssüne maruz kalmadı sadece. Bu sıradan bir darbe teşebbüsü değildi. Bu bir işgal hazırlığıydı. Eğer o gece bu hain darbe teşebbüsüne kalkışanlar bir süreliğine de olsa yönetimi ele geçirme fırsatını bulsalardı bugün 780 bin kilometrekarelik bir Türkiye Cumhuriyeti’nden bahsedemiyor olacaktık. Siz burada olduğunuz için, biz burada olduğumuz için başaramadılar. Başaramayacaklar.
 
“TSK İÇİNDEKİ MİKROPLARDAN ARINDI”
Bugün Türkiye her alanda 15 Temmuz öncesinden çok daha güçlü, çok daha dünyaya meydan okuyabilecek imkânlara sahip. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, şerefli ordumuz bugün 15 Temmuz’dan daha güçlü. Çünkü kendi içindeki mikroptan arınmış vaziyette. Türk Silahlı Kuvvetleri bugün kendisine verilecek olan her türlü vatan hizmetini devletinin, milletinin, hükümetinin emrinde layıkıyla yerine getirebileceğini terörle mücadele gösteriyor.
 
“TSK’YA DİZ ÇÖKTÜREMEDİLER”
Yenildiler. Başaramadılar. Türk Silahlı Kuvvetlerine diz çöktüremediler. Emniyet güçlerimize diz çöktüremediler. Ekonomimiz her zamankinden daha güçlü. Türkiye eskisinden çok daha güçlü bir ekonomiye sahip. Eğitimimizi toparladık. Her alanda Türkiye çok daha iyi durumda. Daha da iyi olacak. Bu birliğimiz ve beraberliğimiz sürdüğü müddetçe Türkiye çok daha iyi yerlerde olacak.
 
“SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ”
Başaramadılar. Yine deneyeceklerdir. Farklı farklı üsluplar ve yöntemler deneyeceklerdir. Bizi bölmek için, parçalamak için, emellerine ulaşabilmek için farklı yöntemler de uygulayacaklardır. Onun için özellikle sosyal medya üzerinde yürütülen, yürütülecek olan her türlü kara propagandaya karşı, dezenformasyona karşı lütfen uyanık olun.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.