Ataç beldeevlerinde vatandaşlarla buluştu

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mustafa Kemal Paşa ve Tunalı belde evlerinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahallelilerin istek ve önerilerini dinleyen Başkan Ataç, Tepebaşı Belediyesi’nin önemli projeleri hakkında yurttaşlara bilgiler verdi. Ziyaretlere mahalle muhtarları ve Tepebaşı Belediyesi meclis üyeleri de katıldı.

Ataç beldeevlerinde vatandaşlarla buluştu
04 Nisan 2017 Salı 12:38

Başkan Ataç; “İlkini 2001 yılında Fevzi Çakmak Mahallesi’nde açtığımız belde evleri, bugün itibariyle 30’a ulaştı.  Aradan geçen yıllar boyunca 7’den 77’e, kursları ve eğitimleriyle hizmet veren belde evleri, Tepebaşı Belediyesi’nin ‘İnsanı yaşam ile buluşturan’ bir projeye dönüştü.  Bu benzersiz projemiz, Türkiye’nin en sistemli yerel yönetim organizasyonlarından biri olarak örnek alınmaya başladı. Belde evlerinin kendi evleri gibi benimseyerek sahip çıkan başta kadınlarımız olmak üzere tüm Eskişehirlilere teşekkür ediyorum. Kültür gezileri ile kadınlarımız tarihimizdeki önemli mekânları görme olanağı buluyorlar. Tepebaşı’nda, Anıtkabir’i ve Çanakkale’yi görmeyen kalmayacak. Belirli bir plan dâhilinde kültür turları düzenliyoruz. Bu güne kadar 175 bin vatandaşımız Çanakkale’ye geldi. Gelmeyen vatandaşlarımızı da davet edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
 Dezavantajlı yurttaşlara yönelik çalışmaların ulusal ve uluslararası kamuoyunda büyük ilgi gördüğünü kaydeden Başkan Ataç; “Tepebaşı’nda tüm sportif etkinlikler, caddeler, kültürel ve toplumsal etkinlikler, fiziksel ve toplumsal sorunlar ne olursa olsun, herkese açık. Engelli ve dezavantajlı gruplara ilişkin politikalarımızı, onları toplumla bütünleştirici yönde düzenliyoruz. Montaj Atölyesi ve Gökkuşağı Kafe gibi projeler ile engelli yurttaşlarımıza istihdam olanağı sağlanıyor. ” şeklinde konuştu.
 Çocuk projelerine de değinen Başkan Ataç; “İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestramızın ünü sınırları aştı. 400’den fazla çocuğumuz müzikle buluştu ve 12 tane konser verdiler. Çocuklarımız çok kısa zamanda önemli başarılar elde etti. Bu başarının arkasında birlik var, beraberlik var, emek var. Çocuk sanat merkezlerimiz var.  Bu merkezlerin en önemli amaçlarından biri çocukların sosyalleşmesi ve gelişimi için gerekli olan etkinliklere zemin hazırlamak. Her gün yüzlerce çocuğumuz bu merkezlerden hizmet alıyorlar.” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.