TADEM’ LER İLE KADINLAR NEFES ALIYOR

AK Parti Eskişehir Milletvekili ile Proje sahibi olduğu TADEM’ler hakkında bilgi verdi.´Toplum ve Aile Destek Merkezleri´ 2000 kadına ulaşmayı hedefliyor.

TADEM’ LER İLE KADINLAR NEFES ALIYOR
04 Nisan 2017 Salı 13:49

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay  ile sahibi olduğu proje TADEM’ler hakkında yaptığı açıklamada  ‘’İlk çıkış noktası Eskişehir de insanlara dokunabilecek , onların ekonomik sosyal kültürel  ihtiyaçlarını karşılaya bileyecek bir oluşum başlattık. Eskişehir Sosyal Gelişim Platformu (ESOGED) altında karakteristik dinamikleri birbirinden farklı Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerine yönelik iki ayrı platform altında oluşturduk TADEM’leri''dedi.
‘’Dernekler platformunun altında da 3 ayrı dernek’’
Odunpazarında dernekler platformu  1 yıl önce kuruldu.Dernekler platformunun altında da 3 ayrı dernek var çünkü her birinin hedef kitlesi farklı. Bir   kadın, gelişim ve kültür derneği, diğeri gençlik, spor, eğitim ve kültür derneği, bir de sosyal gelişim ve  kültür derneği.Tüm mahalleleri sosyo ekonomik açıdan inceledik hangi mahallelerde durum nedir  diye  analizlerimiz sonucu belli mahalleler ortaya çıktı, bu mahallelerde kadınlarımız ve gençlerimiz hiçbir şey yapmıyorlar, herhangi bir meşguliyetleri yok, istihdam edilmiyorlar  kendilerini geliştirecek hiçbir imkanları yok. Bu kesim için ne yapabiliriz diye düşündüğümüzde öncelikle bu kesimin şehir merkezine gelmesi de her zaman mümkün olmayacağını anladıktan sonra biz onların ayağına gitmeye karar verdik ve TADEM’ler bu şekilde ortaya çıktı.
2000 kadına ulaşmayı hedefliyoruz
Kadınlarımıza yönelik 2000 kişiye  el becerileri, mesleki  eğitim ve girişimcilik  eğitimi gibi  vermeyi hedefledik. 1 ay oldu katılım çok iyi. TADEM’ler sabah 09.00 ile 22.00 saatleri arasında açık. Gündüz ev hanımlarını ağırlayan TADEM akşamki  ikinci gurupta ise gündüz çalışan genç gurubun aktifleşmesi adına önemli rol oynuyor.
Üç bakanlık tarafından TADEM’ler destekleniyor
Mevcut  kurumların verdiği desteği halkla buluşturmak adına sinerji yarattık. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma  ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı kurumlar  tarafından desteklenen bir proje . Örneğin İŞKUR kontenjan veriyor istihdam için,  Halk Eğitim Merkezileri  eğitmen  veriyor kursiyerlere eğitim vermesi için. 26 tane usta öğretici yetiştirdik  sürdürülebilir bir proje olacak. KOSGEB ilekadınlara girişimcilik  verilmesi açısından görüşülüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.