Açlık ve yoksulluk artıyor

Ekim ayında açlık ve yoksulluk sınırı yükseldi... Türk-İş'in araştırmasına göre Ekim ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı bin 405 lira, yoksulluk sınırı 4 bin 577 liraya çıktı.

Açlık ve yoksulluk artıyor
31 Ekim 2016 Pazartesi 09:23

Türk-İş "açlık ve yoksulluk sınırı araştırması"nın ekim ayı sonuçlarını açıkladı.  4 kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden "açlık sınırı" geçen aya göre 19 lira arttı ve bin 405 liraya çıktı... Gıda harcamasının yanında, giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık gibi ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplamı olan "yoksulluk sınırı" ise bir ayda 62 lira yükseldi ve 4 bin 577 lira oldu. Ekim ayında bekar bir çalışanın "aylık geçim maliyeti" ise bin 738 liraya yükseldi...
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.