50 bin memur ihraç edildi

KESK tarafından Ankara’da düzenlenmesi planlanan mitinge izin verilmeyince, konfederasyona bağlı sendikalar bulundukları illerde eylem yaptı.

50 bin memur ihraç edildi
15 Ekim 2016 Cumartesi 18:00

KESK, OHAL kapsamında memurlara yönelik başlatılan soruşturmalara tepki göstermek amacıyla Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya yürümeyi planlıyordu. Ancak Ankara Valiliği, Başkent’teki mitinge güvenlik gerekçesiyle izin vermedi.  KESK Şubeler Platformu üyeleri, Adalar’da bir araya gelerek, Ankara valiliğinin kararını protesto ederek,‘işimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz’ mesajı verdi.  KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Serkan Demir, 1 Eylül’de çıkarılan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler ile 28 bini Milli Eğitim Bakanlığı personeli olmak üzer 50 bin civarında kamu görevlisinin ihraç edildiğini söyledi. Eğitim-Sen üyesi 600’e aşkın eğitimcinin bir kısmının açığa alındığını, bir kısmının ise ihraç edildiğini belirten Demir, “Örgütlenme özgürlüğüne ve iktidara muhalif olanlara yönelik tek merkezden koordine edilen bir saldırı dalgasının olduğu şüphe götürmez bir gerçeklik” dedi. Ankara Valiliğini de eleştiren Demir, açığa almalara, ihraçlara karşı çıkmaya, OHAL’in kaldırılması ve KHK’ların geri çekilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.