351 AĞAÇ DİKİLDİ

Tepebaşı Belediyesi tarafından 2009 yılında başlatılan sokak ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında önceki gün de Hoşnudiye mahallesinde gerçekleşti.

351 AĞAÇ DİKİLDİ
08 Mayıs 2017 Pazartesi 11:23

Tepebaşı Belediyesi, Tema ve Eczacılık Fakültesi işbirliği ve 301 çocuğun katılımı ile Hoşnudiye Mahallesinde ki; Çiftkurt, Safiyet, Sağın, Dumlupınar, Başak, Oytun, Kolcu, ve Tunç sokaklarında; Erguvan, Süs elması ve Süs eriği olmak üzere 351 ağaç dikimi yapıldı.Tepebaşı Belediyesi Temizlik İşçilerinden oluşan Eko Şov Ritim gurubu ağaçlandırma etkinliği öncesi katılımcılara mini bir konser verdi.Etkinlikte bir konuşma yapan Tepebaşı Belediye Başkanı  Ahmet Ataç, “Bu güzel bahar sabahında, güzel bir iş yapacağız. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz Tepebaşı’nda gerçekten çok güzel işler yapıyor.  Bu gün kişi başına düşen yeşil alanlara baktığınızda Tepebaşı bölgesi Türkiye’de önde gelen bölgelerden bir tanesi. Sokak ağaçlandırmaları Türkiye’de hiçbir yerde yok. Sadece Tepebaşı Belediyesinde var. Çünkü biz sokağımızı çok seviyoruz. 2002’den beri biz bu sokak ağaçlandırmalarını çok önemsedik. Bu çocuklar şimdi elleri ile dikecekler, yirmi sene sonra diyecekler ki ‘bu ağacı ben diktim.’ Bunun mutluluğunu yaşayacaklar. 2009’dan bu yana 110 sokakta ağaçlandırma yapmışız. 24 okuldan 208 öğrenciyle yapmışız bunu. 7000 civarında fidan dikmişiz” dedi.

Park ve Bahçeler Müdürü Nuray Çayır ise, “Sevgili çocuklar ağaç dikmek kimi zaman bir gereklilik, kimi zaman yok edicilere karşı duyulan bir öfkedir. Biraz sonra sizlere bir dostumuzu tanıştırıp teslim edeceğiz. Onu koruyup büyüteceksiniz. Biz Tepebaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak dostlarımızı size güvenle emanet ediyoruz ve onlara en az bizim gibi bakacağınıza inanıyor, sizleri çok seviyoruz.” şeklinde konuştuHoşnudiye Mahalle Muhtarı Figen Rençber ise, “Bu gün baharı yaşıyoruz. Bahar canlılık, yeniden diriliş demek. İşte biz de ağaç şenliğimiz ile mahallemizi şenlendireceğiz, renklendireceğiz. Bir ağaca hayat vermek her birey için önemlidir. Bu gün ağacı istismar eden değil, insana, hayvana, ağaca ve yeşile değer veren Tepebaşı Belediye başkanımız Ahmet Ataç’a Tepebaşı’nı yaptığı güzel projelerle güzelleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne, mahallemizi 353 adet ağaçla taçlandıracaklarından dolayı teşekkür ederim” dedi.
Etkinlik sonrası katılımcılara pilav- ayran ikramı yapıldı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.